Hatszázmilliós médiaszerződések ellen tiltakozik az MSZP

2012. április 26. 17:23

Hatszázharminc-millió forint értékben kötött szerződést az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel a Miniszterelnökség különböző médiafeladatok elvégzésére. Az MSZP a megbízások visszavonására szólította fel a kormányt.

2012. április 26. 17:23

Az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel különböző médiafeladatok elvégzésére 630 millió forint értékben kötött szerződés a legnagyobb értékű azok közül a megállapodások közül, amelyeket a Miniszterelnökség írt alá - derül ki a Miniszterelnökség idei szerződéseinek listájából. A cégnek ezért idén március és jövő június között különféle médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing- és online kommunikációs feladatokat kell elvégeznie. Ugyanerre az időtartamra szerződött a Varga Mihály vezette szervezet a Young and Partners Kft.-vel 315 millió forint értékben rendezvényszervezésre és az ahhoz kapcsolódó PR-, valamint tájékoztatási feladatokra. Protokollszolgáltatásokra február végétől december 31-ig 50 milliót fizetnek ki a Medúza Event Kft.-nek és a Waldorf Catering Kft.-nek.

A kisebb összegű szerződések között a legtöbb síremlék-kivitelezéssel kapcsolatos. Az nem derül ki az összegzésből, hogy konkrétan kinek a síremlékével, de a tavaly elhunyt Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök síremlékének felállítására márciusban húszmillió forintot csoportosított át a kormány. A dokumentum alapján a Miniszterelnökség idén 1,4 millió forintot szán pénzszállításra, amelyet a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. végez. A hivatal 679 ezer forintért közérdekű közleményeket készíttetett - idén februári teljesítési határidővel – Budapest ostroma befejeződésének 67. évfordulójáról való megemlékezésre az ENG Fim Szolgáltató Bt.-vel. Két szerződés is kapcsolódik a hamarosan újra adományozandó Corvin-lánchoz: a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője, Granasztói György a kitüntetés adományozásával, jogosultságokkal és kötelezettségekkel kapcsolatos feladatokra idén 7,2 millió forintot kap, a láncot, annak kisebbített alakját és díszdobozait elkészítő Metal-Art Zrt. pedig 3,5 milliót. Utóbbi szerződésének teljesítési határideje február 15. volt.

A Miniszterelnökség három év alatt nyolcmillió forintot tervez költeni idegennyelv-oktatásra – derül ki a dokumentumból, amely tartalmazza a Futó Barnabás ügyvéddel, peres képviselet ellátására kötött megbízási szerződést is 800 ezer forint értékben. A hírrel kapcsolatban az MSZP felszólította a kormányt, hogy ne a szociális ellátórendszeren kezdje a költségvetési zárolásokat és vonja vissza azokat a megbízásokat, amelyeket szerintük „Fidesz-közeli cégek kistafírungozásával” költöttek kormányzati kommunikációra. Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az „Orbán-kormány elmúlt kétéves gazdasági ámokfutása” miatt szükségessé vált megszorításokat az „emberekkel fizettetik meg”. Példaként említette, hogy míg a múzeumoktól, illetve a gazdasági társaságként működő kulturális intézményektől idén egymilliárd forintot vontak el, addig „Kuna Tibor cége, a Young and Partners”, valamint „Patonai Péter, volt MFB-vezér cége”, az I.M.G. Intermedia Group Kft. együtt ugyanennyi pénzt kapott a kormány népszerűsítésére. „Elvesznek a kultúrától, a szociális segélyezésből, bezzeg önfényezésre nem sajnálják a pénzt” – fogalmazott Török Zsolt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2012. április 26. 19:32
Ja, szoci bagoly mondja verébnek, ezekben a témákban annyi hiteletek van, mint Rottenbillernek, amikor eladta a Nagykörutat.
pityesz74
2012. április 26. 17:54
Bezzeg a fénymásoló számolási megbízással nem volt probléma mi?!! a rossebb vinne el benneteket!! Egyrészt tényleg felháborító, de a legkisebb erkölcsi jogalapja pont a maszopnak van a legkevesebb a pofátlan szerződések, végkielégítések, mutyizások terén kinyitni azt a mocskos pofájukat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!