Cozma-gyilkosság: ítélethirdetés április 27-én

2012. április 11. 08:25

Az MTI információja szerint április 27-én hirdetnek jogerős ítéletet Marian Cozma, román kézilabdázó megölésével kapcsolatos büntetőperben.

2012. április 11. 08:25

Ferenczy Tamás bíró, szóvivő tájékoztatása szerint nyilvános ülésre, nem pedig tárgyalásra küldték ki az idézéseket. Így csak az ítélethirdetésre lenne mód, bár az ülés kezdetén a bírói tanács lehetőséget adhat a bizonyításra is. Egy név nélkül nyilatkozó táblabírósági forrás az MTI-vel azt közölte: ez jelen állás szerint szinte kizárható, akkor pedig csak a határozathirdetés van hátra.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. februárjában késelték halálra a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az ügyet március 29-én és 30-án tárgyalta a másodfokon eljáró ítélőtábla tanácsa, ekkor a nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott Raffael Sándor azt mondta, hogy egyedül ő felelős Cozma haláláért, hozzátéve, hogy nem akart gyilkos lenni, csak testi sértést akart elkövetni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. április 11. 09:17
Ha nem kaptárazzák be igen erősen az egész bagázst, akkor csak rontunk a helyzeten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!