Vona: Népszavazást a szerződésről!

2012. március 01. 20:57

A Jobbik népszavazással döntené el, hogy Magyarország csatlakozzon-e az europaktumhoz. Vona Gábor szerint az Országgyűlés nem legitim fórum arra, hogy ebben a kérdésben döntsön.

2012. március 01. 20:57

A Jobbik elnöke szerint népszavazáson kellene dönteni arról, hogy Magyarország csatlakozzon-e az europaktumhoz. Vona Gábor szombathelyi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Országgyűlés szerinte nem legitim fórum arra, hogy ebben a kérdésben döntsön. Szavai szerint ugyanis a magyar választópolgárok 2010-ben amikor a parlamenti pártokra szavaztak, még nem tudhatták, hogy milyen irányba halad az  Európai Unió, amelynek működése az europaktum révén viszont olyan szinten változik meg, hogy az arról való döntéshez a politikának már újból felhatalmazást kell kérnie a választóktól.

Vona Gábor sajtótájékoztatóján szólt arról is, egyre nagyobb szükség van a föld- és a víztulajdon megvédésére, mert a jelek szerint a kormány mezőgazdasági politikájában nem feltétlenül az fog érvényesülni, amire a magyar szavazók jóhiszeműen igent mondanának. A föld és a víz védelmét alkotmányos szinten, az alaptörvényben kellene garantálni, mert ennek hiányában 2014-től a magyar föld szabad prédává válik – hangoztatta.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. március 02. 09:28
Jó ötlet. Hajrá! Magyarországon egyrészt túl kevés a népszavazás, másrészt azok döntései sem érvényesülnek. (Lásd pl. közvetlen államfőválasztás.)
jag3
2012. március 01. 22:32
Most már midnenki népszavazni akar :p Ja, kivéve persze a Fideszt ;) nadeaminemkésik... :p ps: lassan a Fidesz összes feldobott labdája visszahullik. Képzelem milyen vér kinos lesz, amikor aktualice megkezdődik a telekspekuláció...
Felebarát
2012. március 01. 21:18
foleg azutan, hogy bedolt a koltaegvetes, esjovoheten mar modositjak..
Felebarát
2012. március 01. 21:10
fidesz es ezen belul Orban nemet mondott a viz vedelmere, amikor Bonaek kerdeztek... az hogy kell e rola referendum vagy nem...hat...mennyibe is fajna az most eppen nekunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!