Ügynökügy: nehezen gyűlnek az aláírások a vitanaphoz

2012. március 14. 12:01

Parlamenti vitanapot kezdeményezett az ügynökügyről az LMP. Egyelőre 34 képviselő írta alá a kezdeményezést. A vitanaphoz 78 aláírásra lenne szükség – írja az Origo.

2012. március 14. 12:01

Eddig 20 jobbikos, 11 LMP-s és 3 független képviselő támogatja aláírásával az LMP kezdeményezését. A párt parlamenti vitanapot szeretne  az állambiztonsági múlt feltárásról, ehhez azonban 78 képviselő aláírása szükséges – írja az Origo

Az Index korábban arról írt, hogy Lázár János irodájából elküldték azt az LMP-s alkalmazottat, aki a Fidesz frakcióvezetőjének aláírásáért ment. Lázár korábban azt nyilatkozta, hogy támogatják a vitanapot. A Fidesz-frakció Lázár elutasítását azzal magyarázta, hogy az LMP kényszerhelyzetet teremt az által, hogy nem egyeztet a vita részleteiről, noha Lázár mást témákat is javasolt volna. A közlemény szerint ezzel együtt a Fidesz „kötelességének tartja az állambiztonsági múlt feltárásának ügyét”, ezért megszavazza az LMP kezdeményezését. Bár egyelőre az LMP nem kapott fideszes szignókat, Linder Bálint LMP-s sajtófőnök az Origónak azt mondta, több fideszes jelezte, hogy aláírja a kezdeményezést. 

Egyelőre hiányzik még néhány, vidéken tartózkodó LMP-s képviselő aláírása is. Az MSZP szerda délutánra ígért állásfoglalást a vitanapról. A Demokratikus Koalíció politikusai sem adták még aláírásukat a kezdeményezéshez, de az Origónak azt mondták, hogy támogatják azt, és alá is írnák, de az LMP eddig nem kereste őket. Linder elmondta: bíznak benne, hogy meglesz a 78 aláírás. Az Origó kitér rá, hogy ez csak a fideszes és/vagy szocialista aláírásokkal együtt lehetséges, a DK-s, LMP-s és jobbikos képviselők teljes támogatása is kevés.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebaj Tóbiás
2012. március 14. 18:06
Azér' furcsa hogy mennyire kussolnak egy ilyen téménél a fideszista forradalmi gárdisták.
sky.net
2012. március 14. 14:19
szarállandóság érvényesül : popup bolsik jönnek, popup bolsik mennek
tarackos
2012. március 14. 14:00
Somdarából meg csak árad a keresztényi szeretet...;)
tarackos
2012. március 14. 13:59
Nyilván nem tapossák össze egymást a narancsok aláírni, ahogy a jellemtestvéreik, a vörösök sem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!