Kohéziós támogatások: félmilliárd eurót felfüggesztettek

2012. március 13. 10:20

Keddi ülésükön jóváhagyták az uniós pénzügyminiszterek azt a javaslatot, amely felfüggeszti a Magyarországnak járó kohéziós támogatások folyósítását. Egyben úgy döntöttek, hogy ha Magyarország megteszi a szükséges kiigazító lépéseket, az intézkedést már idén júniusban hatályon kívül helyezik.

2012. március 13. 10:20

 

Elfogadták a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások mintegy 29 százalékát felfüggesztő javaslatot keddi ülésükön az európai pénzügyminiszterek. A félmilliárd euróra rúgó keret befagyasztása 2013 januárjában lépne életbe, azonban a kormány június 22-ig haladékot kapott a pénzügyi szigorító intézkedések meghozatalára. Olli Rehn uniós biztos mintegy a GDP 0,5 százalékát kitevő változtatást tartana indokoltnak.

Az Európai Bizottság szóvivője, Amadeu Altafaj Tardio nem tartja jogosnak azokat a véleményeket, amelyek szerint a testület kettős mércét alkalmaz a tagországokkal szemben. 

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szintén úgy vélte: ésszerű megoldás született. A politikus elmondta: a döntéssel megszűnt a Magyarországgal szembeni kettős mérce. Az ülés után újságíróknak nyilatkozva a miniszter megerősítette, hogy amennyiben Magyarország megteszi a szükséges kiigazító lépéseket, az intézkedést már idén júniusban hatályon kívül helyezik. „Első ízben tapasztaltam miniszterként, hogy az EU-tagállamok legalább kétharmada kiállt Magyarország nemzeti érdekei mellett” - fogalmazott Matolcsy György.

 

Összesen 376 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. március 14. 15:36
Cseppet se korrekt, sőt teljesen jogszerűtlen, ha olyanok bíráskodnak egy ügyben, akik maguk is érdekelve vannak. Pénzügyminiszterek döntöttek, ha a magyaroktól megvonják, őnekik annyival több maradhat!! A brüsszeli igazság se jobb, mint a moszkvai volt, ez utóbbi jobban adott a látszatra!
korona
2012. március 14. 11:01
Bezzeg, ha királyság lennénk, nem rugdosnának bennünket. Lásd Spanyolország! ÉLJEN A MAGYAR KIRÁLYSÁG !!!
durrbele
2012. március 14. 09:15
2014 ben remélem jön a Jobbik és megy a levesbe az összes olyan párt aki részt vett a nagy népátverésben amit rendszerváltásnak titulálnak! Nincs semmi keresnivalónk az euban és nincs miért dörgölődni nyugathoz.Egy impotens saját országukból kihelyezett jutalomjáték szereplői az eu parlament képviselői. 20 éve rohad hazánk és él nyomorban egyre több honfitársunk.Megtagadva a munkalehetőséget,normális élethez való jogát.Minimálbér,segély,apátia,kilátástalanság! Ezeket hozta ránk a baloldal,jobboldal,liberalizmus.Ide egy újabb 1956 kell mert ezek nem tanúltak,nem tanúlnak soha.430ft os benzin ár,kilakoltatások,bedőlt hitelek!Meddig tűr még a nép?
magnamater
2012. március 14. 09:12
Szóvivők szerepe, hogy a valóságot sminkelje - az EU szóvivője csak a kötelességét teljesítette,amikor egy ennyire nyilvánvaló ügyben hazudott. Ésszerű volna ez ügyben bűnös magyar baloldalt példásan megbüntetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!