Horváth: Tarlós tartsa tiszteletben a múltat!

2012. március 26. 10:15

Az MSZP fővárosi frakciója felszólította Tarlós Istvánt, hagyjon fel a közterületek átnevezésével, a szoboráthelyezésekkel, és tartsa tiszteletben a múltat.

2012. március 26. 10:15

Az MSZP fővárosi frakciója a múlt tiszteletben tartására szólította fel Tarlós István főpolgármestert a Károlyi Mihály-szobor elszállításával kapcsolatban. Horváth Csaba, a szocialista párt fővárosi frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a városvezetés komoly energiát fordít az utca- és térátnevezésekre, a szoboráthelyezésekre. A Károlyi-szobor tervezett elszállítására utalva azt mondta: „most már egészen Siófokig nyúlik a polip karja”, ahová az emlékművet áthelyezik. A Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén tulajdonosi hozzájárulást adhat a budapesti Kossuth Lajos téren álló Károlyi Mihály-szobor ideiglenes elbontásához, raktárba szállításához, majd az érvényes engedélyek birtokában annak Siófokon történő felállításához.

Az MSZP-s politikus a sajtótájékoztatón egy mágneses táblát felmutatva azt mondta: azért vásárolta a városvezetésnek, hogy a maketten is lássák terveiket, s „lehetőleg ezzel az eszközzel játsszanak a városiak türelme helyett”. A képviselőcsoport felszólította a főpolgármestert, hogy hagyja abba a közterületek átnevezését, a szoboráthelyezéseket, és tartsa tiszteletben a múltat. Mint mondta, nemcsak a főpolgármesternek tetsző múltra gondol, hanem a város történelmi múltjára, zászlóira, hagyományaira. Arra kérte Tarlós Istvánt: a város hagyományaihoz „végre tegyen hozzá valamit, mert egyelőre egy háromlábú széknyi teljesítményt tudott az új városvezetés letenni”.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2012. március 26. 19:50
Nocsak! Ha visszaállítják a háború előtti állapotát a térnek azzal nem tartják tiszteletben a múltat?
kukagyerek
2012. március 26. 16:56
"Horváth: Tarlós tartsa tiszteletben a múltat!" ---------------- A múltban az országromolást és hazaárulást kötéllel büntették.
states
2012. március 26. 12:25
Értsd: Tarlós tartsa tiszteletben a kommunista múltat. A kurvaanyátokét, azt.
Honfi-fi
2012. március 26. 12:24
A múltba veszett kommer múltért zokogni, teljesen hiábavalóság. Itt az ideje kisöpörni a Fővárosból az elborult ideológia kézjegyeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!