A Károlyi-szobor elbontása miatt tüntet az MSZP

2012. március 30. 12:23

A köztársaság védelmében demonstrál pénteken a szocialista párt. Úgy vélik, hogy a Károlyi-szobrot jogellenesen bontották el.

2012. március 30. 12:23

A Köztársaság védelmében” tart pénteken demonstrációt Budapesten az MSZP a Károlyi-szobor csütörtöki elszállítása miatt. Molnár Zsolt az MSZP budapesti elnöke és Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető szerint a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat jegyzője által kiadott határozat alapján egyértelművé vált, hogy Károlyi Mihály szobrát csütörtökön jogellenesen bontották el a Kossuth téren.

Az ellenzéki politikus szerint ez pontosan mutatja a kormány „demokráciáról és köztársaságról alkotott felfogását”. Úgy fogalmaznak: „Károlyi Mihály szobrának eltávolítása és az eltávolítás módja is nyílt támadás a törvény előtti egyenlőség, a jogbiztonság ellen”.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2012. március 30. 20:01
Gyengus, nagyon gyengus.
Steppenwolf
2012. március 30. 19:44
Miért nem viszik Károlyit az MSZP székház elé? Ott leemelnék, aztán mindenkinek öröm és bódottá lenne, a Kossuth téren sem állna egy hazaáruló, és Mesterházyék is helyben feldughatnák maguknak az egész szobrot.
kjkj945
2012. március 30. 18:29
"" elbontása"" Úgy tudom elvitték, nem bontották szét.
egypolgár
2012. március 30. 18:22
Nem tudom mit vétett az a szerencsétlen Károlyi Mihály de nagyon úgy tűnik, hogy a mostanában oly divatos komcsizás és bolsizás no meg ballibezés áldozatává vált. Nem is olyan régen egyik torony eszű kormánypárti politikus (ha jól emlékszem Semjén) aki nem ismeri a történelmet kikiáltotta árulónak. Károlyi a hibás (szerinte) trianon miatt és a Kun Béla vezette tanácsköztársaság miatt is. Na és persze áttételesen a második világháború utáni kommunista rémuralomért is. Erre csak annyit tudok mondani, hogy a butaság és a tudatlanság határtalan. Sajnos az emberek még mindig megeszik a maszlagot. A történelmet újraértelmezni és az aktuális politikához formálni ostobaság és hatalmas hiba. Károlyi leépítette a hadsereget majd később átjátszotta a hatalmat a kommunistáknak hallottam minap, és ezzel rontotta Magyarország tárgyalási pozícióját a nagyhatalmakkal. Az első világháburúból hazatérő éhező és rongyos katonák maguktól széledtek szét. Pénz ellátás stb... híjján aligha lehetett volna a hadsereget fenntartani. Károlyi rossz időben és rossz helyen volt. Ahogyan később Aponyi Albert is aki jelen volt békeszeződés aláírásánál (érdekes őt senki sem árulózza le). Egy hálátlan posztot próbált betölteni kevés sikerrel mert hamarosan le is mondott. Magyarország akkor nem lett volna képes olyan hadsereget felállítani vagy fenntartani ami ütőképes erőt képviselhetett volna a környező államok hadseregeivel szemben (Román, Csehszlovák, Jugoszláv). Ezt később Kun Béla is belátta. A környező országok nemzetiségei mindenképpen el akartak szakadni Magyarországtól ami köszönhető a korábbi kisebbségi politikának. Sajnos a határokat nem etnikai hanem stratégiai alapokon húzták meg. Vasuti csomópontok, viziutak stb... alapján. Mikor Románia belépett a háborúba a monarhia ellen a Tisza vonaláig neki igérték a keleti országrészt. Elvesztettük az első világháborút ahogyan a másodikat is mert túl későn próbáltunk kilépni belőle. Történelmi tény és egyben érdekesség is. Az ország területének megóvásáért Kun Béla vörösein kívül (akikhez a megmaradt székely hadosztály is csatlakozott) senki senki nem harcolt pedig több "ellenkormány" is alakult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!