Tizennyolc új egyházat ismerhetnek el

2012. február 27. 07:50

Az Országgyűlés hétfői ülésén dönthet újabb vallási közösségek egyházként történő állami elismeréséről, amivel a korábbi tizennégyről harminckettőre bővülhet azok száma. A parlament emellett ismét nekivághat a Malév-bizottság felállításának, majd a korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitáját folytathatja.

2012. február 27. 07:50

A Ház ülése az oktatási államtitkár napirend előtti felszólalásával kezdődhet, Hoffmann Rózsa várhatóan a pénteken lejárt felsőoktatási felvételi határidővel összefüggésben szól majd.

A képviselők a megszokott interpellációs blokk után elsőként a fideszes Rogán Antal javaslatáról dönthetnek, amely szerint a visszajáró adót állampapírban adhatná az állam a cégeknek.

Ezután kerülhet sor a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény módosítására, amelynek során – a korábban elfogadott 14 egyház mellett – 18 vallási közösséget ismerhetnek el egyházként.

A határozathozatalok után ismét napirendre kerülhet a Malév-bizottság létrehozása. Budai Gyula előterjesztése már a parlament előző heti programján is szerepelt, de akkor elmaradt a vita, mivel az elszámoltatási kormánybiztos kedden késő este nem volt jelen, amikor ismertetnie kellett volna javaslatát. Az indítvány szerint az új parlamenti testület a Malév és a Budapest Airport privatizációjának körülményeit, továbbá a csődbe jutott légitársaság korábbi visszaállamosítását vizsgálná.

Az esti órákban korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitája folytatódhat, így ismét terítékre kerül például a kommunista diktatúra által kitelepítettek, valamint az őket befogadók emlékének megörökítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat, a Balsai István 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízott jelentése és a tavaly év végi LMP-s tüntetéshez kapcsolódó közkegyelmi javaslat is.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. február 27. 15:32
Szegény Orbán kormány az általános Magyarország elleni támadástól annyira meg van ijedve, hogy ijedtében minden panaszügyet meg kíván oldani,s nem veszi figyelembe az anyagi helyzetet. Clinton asszonynak is meg kellene üzenni, ha kedvenc egyházát akarja nálunk pártolni, pénzt küldjön nékik minél többet, s ne nyomorult államunkat akarja megfejni. A keleti vallásokra, mint a buddhizmus, iszlám, itthon nincs nagy igény, igaz, ezek nagyon régiek, de támogassák azok az államok, ahol ezek otthon vannak. A biznisz-egyházakat meg meg kell adóztatni, akiknek megéri, majd fizetnek érte.
Tikva
2012. február 27. 12:12
Mivel egy használható cikket sem találtam ide írom le: "Az 1 millió feletti jövedelmeket még 10 % adóval meg kell terhelni....és most nagy ívben sz---om le melyik párt,vagy junijó mit szövegel...A politikusok és holdudvaruk most legálisan lop meg bennünket ,összekacsintva vörös,narancs,zöld,vagy keresztes...Hiába,na ,ha saját pénzükről van szó akkor a 2 milliós jövedelem sem elég már...zabáljatok még egy kis ingyen melegszendvicset...drága megválasztatott- pénzért anyátokat is szívesen eladó- hazug politikusaink"...én így haragszom..A vallás jelesül csak újabb politika-vallás pénzügyi-érdek megállapodás...Hitelesebb politikát...,ha már a hiteles egyáltalán nem megy...
Secnir
2012. február 27. 11:42
majd' kimaradt: buddhizmus : 3000 éves, 500 millió követő.
Soma
2012. február 27. 11:22
Nem tudom, milyen "egyházakról" van szó. Azokat , akik tizedeket kérnek, semmiképpen sem szabadna elismerni. A "hívők" a szegények körül kerülnek ki. Van nekik elég bajuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!