Postaszékház-ügy: újabb ÁPV-s vezetőket gyanúsítanak

2012. február 22. 10:30

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. újabb két felsővezetőjét gyanúsította meg a rendőrség a posta székházbérlésével kapcsolatos nyomozásban – írja szerdán a Magyar Nemzet. A kötelezettség elmulasztásával és különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított két volt felsővezető szabadlábon védekezhet.

2012. február 22. 10:30

Két újabb személyt, Varga Zsuzsannát és Kamarás Zoltánt, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. volt vezető tisztségviselőit is meggyanúsította a rendőrség a posta székházbérlésével kapcsolatos nyomozásban – írja szerdán a Magyar Nemzet. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. honlapján olvasható adatok szerint Kamarás Zoltán az ÁPV társasági portfólióért felelős igazgatója, míg Varga a társaságokért felelős ügyvezető igazgatója volt. A kötelezettség elmulasztásával és különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított két volt felsővezető szabadlábon védekezhet.

V. Zsuzsanna és K. Zoltán mellett egy korábbi vezérigazgató-helyettest és a volt beruházási igazgatót is gyanúsítottként hallgatták ki korábban. Az ügy fő gyanúsottja Szabó Pál, a Magyar Posta volt vezérigazgatója. A kihallgatások során a gyanúsítottak tagadták a a bűncselekmény elkövetését, majd panaszt tettek a gyanúsítás miatt.

A Magyar Nemzet emlékeztet: a posta négy éve jelentette be, hogy költségtakarékossági szempontokat figyelembe véve eladja a budai Krisztina körúton található központját, és havi négyszázezer euróért, azaz akkori árfolyamon mintegy százmillió forintért bérel új székházat a Népfürdõ utcai Gateway Business Centerben. A postapalotát a Wallis Ingatlan Zrt. egyik projektcége, a WPR Primus Kft. egyedüli pályázóként vehette meg valamivel több mint ötmilliárd forintért. A lap megjegyzi: a Wallis Ingatlan Zrt. anyacégét, a Wallis Rt.-t 2000 és 2005 között Bajnai Gordon későbbi kormányfő vezette. A vizsgálatok során a hatóságok megállapították: az ügy valamennyi érintettje a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt kapta tisztségét – volt, aki egyszerre többet is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2012. február 22. 20:16
Ebből sem lesz semmi, vagy maximum a portaszolgálatos lesz a bűnbak. :( Nem értem ezeket a kiművelt fejű bírákat, nyomozókat, ügyészeket, vagy ki érintett még. Meg vannak az adatok olyan mint bekerülési-, fenntartási-, fűtési költség az ingatlanok ára, meg minden ami kell. Utána egy középiskolás ki tudja számolni a tranzakciókból származó anyagi hátrányt akár havi bontásban is. Alig bonyolultabb mint pár első fokú egyenlet megoldása. Utána jön a bonyolultabb feladat; olvasni kell! Pl. a szerződések alján szereplő aláírók neveit. Ezzel kész is... Legalábbis egy működő jogállamban így menne. De láthatóan nem megy ez nálunk az elszámoltatásoknál. Vajh miért? :S
nyugalmazott tanár
2012. február 22. 18:11
A Postabank ügy is elaludt, ez is csak füstölög...
kjkj945
2012. február 22. 11:24
Csak azt szeretném tudni, hogy sikerült-e már eladni az épületet? 1-2 éve az volt a probléma, hogy nincs vevő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!