Navracsics: Meghajlok a kerületi polgármesterek előtt

2012. február 22. 13:20

A miniszterelnök-helyettes szerint ha a kerületi polgármesterek szerint belefér a közigazgatás racionalizálásába, hogy kerületenként legyenek járások, akkor meghajlik az erejük előtt.

2012. február 22. 13:20

Navracsics Tibor a Hír TV kedd esti műsorában – azzal kapcsolatban, hogy a fővárosi képviselő-polgármesterek ragaszkodnak ahhoz, hogy minden kerület egyben járás is legyen – kifejtette: „ha a budapesti kerületi polgármesterek gyomra ezt beveszi, hogy 23 polgármesteri hivatal és 23 polgármester mellett 23 kormányhivatal és 23 kormányhivatal-vezető jöjjön létre, és ez a közigazgatás racionalizálásába az ő részükről belefér, akkor én meghajlok az ő erejük előtt. Ők pont 22-vel vannak többen, mint én”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy bízik abban, hogy sikerül meggyőzni a kerületvezetőket a kérdésben. Kitért arra is, hogy azt szeretné, ha nem aktív képviselők, hanem szakemberek vezetnék a járásokat. „Nem szeretném, ha elrontanánk ezt a közigazgatási reformot egyesek egyéni ambíciói vagy egyéni sértettsége miatt” – fogalmazott.   

Az EU-s kohéziós pénzek befagyasztásáról szólva azt mondta: abban bízik, hogy igazi veszéllyé nem válik, hiszen az intézkedés csak 2013. január 1-jén lépne hatályba, mégpedig akkor, ha Magyarország nem tudná hitelt érdemlően bizonyítani, hogy három százalék alatt lesz idén a hiány. Reméli azonban, hogy a kabinet tudja majd ezt bizonyítani. Megjegyezte, megérti az Európai Bizottságot, hiszen ha egy ország belép egy szervezetbe, és elfogadja annak szabályait, ám hét éven keresztül nem teljesíti a feltételeket, akkor „viszonylag természetesnek tekinthető”, hogy ezzel jár valamilyen szankciórendszer. A miniszterelnök-helyettes szerint egyébként „még mindig Őszöd árát fizetjük”, az akkori kormányok hitelvesztését: „ha mondunk valamit, három biztosítékot kérnek rá, hogy elhiggyék”. Beszámolt arról is, hogy a Velencei Bizottság újabb hat magyar sarkalatos jogszabályt vizsgál majd.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. február 23. 07:56
A miniszter ne hajolgasson,hanem döntse el mi legyen!A demokrácia nem azt jelenti,hogy mindenki azt csinál,amit akar,mert az káoszhoz vezet.
elfelejtette
2012. február 22. 23:06
Én megmondtam előre, 2014-ig a kerületi lobbit lehetetlenség megtörni. Utána sem fog menni egyik napról a másikra, de legalább lesz rá mód.
blogen
2012. február 22. 23:04
Mi a büdös fasznak kaptak ezek kétharmados többséget, ha MINDENT AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN SZAR ÚGY HAGYNAK!
StG
2012. február 22. 21:20
Úgy gondolom, eddig ez volt az egyetlen kezdeményezés, ami a kerületek hatalmát visszanyesegette volna. Akkor ezek szerint erre is keresztet vethetünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!