Megszűnik a belgyógyászat Bonyhádon

2012. február 23. 09:05

Május 1-től megszűnik az aktív belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a bonyhádi kórházban, helyette krónikus betegek ellátását végzi az intézmény.

2012. február 23. 09:05

Megszűnik május 1-től az aktív belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a bonyhádi kórházban, helyette krónikus betegek ellátását végzi az intézmény – közölte a kórház igazgatója. Barcza Zsolt elmondta, hogy a május 1-től országszerte átalakuló betegellátási struktúrában a bonyhádi kórház kistérségi járóbeteg-ellátó központi besorolást kap, amely egynapos sebészeti ellátást nyújt és krónikus betegek kezelését végzi. A völgységi városból a sürgős belgyógyászati ellátást igénylő betegeket a szekszárdi Balassa János kórházba irányítják – tette hozzá.

Az igazgató ismertetése szerint a 130 ágyas kórházban a húszágyas aktív belgyógyászati osztály szűnik meg, helyette 15 ágyon krónikus belgyógyászati, öt ágyon pedig krónikus tüdőgyógyászati ellátást nyújtanak. A Tolna megyei egészségügyi intézményben így 40 ágyas ápolási osztály működik majd, 90 ágyon pedig krónikus ellátást végeznek. A kórház igazgatója hozzátette: az aktív fekvőbeteg-ellátás a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel folytatott tárgyalások nyomán szűnik meg Bonyhádon, a kórház finanszírozási háttér híján nem tudta vállalni a jelenlegi aktív ellátást.

A bonyhádi kórházban 2010-ben európai uniós forrásból 1,2 milliárd forintos beruházást hajtottak végre, amely a járóbeteg-ellátás és az egynapos sebészet fejlesztésére irányult – mondta Barcza Zsolt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gumimaci
2012. február 23. 13:05
Had hulljon a férgese! Úgy látszik, ebben a rendszerben nem az ember a legfőbb érték.
liberálzöld.
2012. február 23. 11:45
"Megszűnik a belgyógyászat Bonyhádon" Ezek szerint nincs fizetőképes kereslet. Mármint előre-fizetőképes. Aki előre kifizeti az ellátás költségeit, aztán 2-3 év múlva, ha sorra kerülne a várolistán, akkor visszakapná. Már ha lenne kitől. Mert az Orbán kormánytól biztosan nem....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!