Külföldre tartanak a magyar középiskolások

2012. február 18. 10:29

Egyre több végzős középiskolás szeretne külföldön továbbtanulni - derül ki az m1 Híradó összeállításából. Az új felsőoktatási keretszámok aggasztóak a felvételizőknek, a főbb célpontok között olyan európai országok vannak, amelyek egyetemein nem kell tandíjat fizetni.

2012. február 18. 10:29

Egyre több gimnazista tanulna tovább külföldi egyetemeken az m1 Híradó összeállítása szerint. A középiskolások legszívesebben Ausztriába, Skóciába, vagy a skandináv országokba mennének, ugyanis ezeken a helyeken nem tandíjköteles a felsőoktatás. Ennek ellenére a tanuló családjára rótt anyagi terhek egyáltalán nem elhanyagolhatóak: szakértők szerint mintegy 600-800 euróra lehet szüksége egy diáknak havonta külföldön.

 
Egy, a csatorna által megszólaltatott diák attól tartott, hogy az új felsőoktatási keretszámok megnehezítik a hazai egyetemekre való bejutást, különösen a gazdasági területeken.

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2012. február 18. 23:58
Jól teszik.
Felebarát
2012. február 18. 18:30
a tandij olyan mint a vizitdij, vagy hivhatjuk biztosítási kórháznak...fizetsz a biztositónak, de ha nem kapsz szolgáltatást, akkor üvölthetsz és nem csak szimpla ejnye bejnyét fog kapni az orvos... semmi nincs igyen...
lavor
2012. február 18. 15:58
Most akkor ki mennek azok a jövőbeni közgazdászok és jogászok, akik úgy érzik, nem elég jók ahhoz, hogy bekerüljenek a 100 ill. a 200 államilag támogatott közé. Ők azok, akik karrierjüket eleve külföldön képzelték el stb. stb. Biztos olyan nagy érvágás nekünk ezek hiánya? Kíváncsian várom a fejleményeket, hogy mire viszik ezek a zseni növendékek, mert ugye külföldön sem elég csak bekerülni az egyetemre, benn is kell maradni. Hm!
kjkj945
2012. február 18. 15:02
Ha 800 eurot kell fizetni, akkor az itteni költségtérítéses képzés sem drágább. Akkor meg miről beszélünk. Tudomásom szerint, még ebben a 60 év alatt tönkretett oktatásban is jó képzés folyik, jobb mint külföldön, amiket felsoroltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!