Jól jártak a képviselők az egykulcsos adóval

2012. február 07. 08:40

Átlagosan hetvenezer forinttal több maradt az országgyűlési képviselőknél az adóváltoztatásnak köszönhetően, de van, aki háromszázezer forinttal visz többet visz haza, mint korábban.

2012. február 07. 08:40

A Népszabadság szerint családi állapotuktól és bizottsági helyüktől függően átlagosan hetvenezer forinttal keresnek többet az országgyűlési képviselők az egykulcsos adónak köszönhetően. A kiemelkedően magas fizetésű honatyáknál maradt többletpénz viszont akár háromszázezer forint is lehet.

A lap megkérdezte a pártokat, hová kerül a képviselőknél maradt pluszpénz. Az LMP-s honatyák az egykulcsos adó miatt náluk maradt összeget a párt közös kasszájába fizetik be. A Demokratikus Koalíció képviselői javadalmazásuk 15 százalékát adják pártműködési és jótékonysági célokra. Az MSZP-nél és Jobbiknál nincs központi döntés a pluszpénz felhasználásáról. A Népszabadság kereste a Fideszt is, de a párt frakciója azt közölte, hogy csak a szezonnyitó frakcióülés után tudnak érdemben válaszolni a  kérdésekre.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2012. február 07. 12:38
Már hallottam, most előjött a demagógia legprimitívebb formulája. A több mint 3 millió adófizetőből a közel négyszáz képviselő milyen jól járt! Azokra lehet haragudni, fúj, fuj képviselők, maguknak csinálták az adórendszert. Ennél mélyebb és butább demagógiát még nem hallottam, ráadásul nagyon sokan vevők erre a hihetetlenül demagóg szövegre. Először is, a választott képviselők a világ minden országában jól meg vannak fizetve. Sokkal jobban mint nálunk. Gyakorlatilag Ők vezetik az országot, furcsa is lenne, ha nem így lenne. Egy nagyon kicsi és nagyon szűkös "munkavállalói" rétegről van szó. Ha nem volnának rendesen megfizetve, még a mostaninál is nagyobb lenne a korrupciós nyomás, és a képviselők viszonylag jelentős hatalommal rendelkeznek. Ez a dolguk, Ráadásul többnyire magasan képzettek, és nem kevesen nagyon jelentős, a mostani fizetésüknél jobban fizető munkaköröket, vállalkozásokat hagynak ott a képviselői munkáért. Ez keveseknek jut eszébe. Jó azt elhitetni, hogy minden döntésüket csak a saját gazdasági helyzetük motiválja. Ha ez így lenne, már régen nem lenne országunk. Aki az ilyen butaságnak bedől, nagyon primitív ember, és vélhetően saját magából indul ki. Aki ilyet leír, olyan súlyosan demagóg, hogy a sajtószabadság ellenére el kéne gondolkodni, hogy szabad-e az ilyennek nyilvánosan írogatni. Azok a politikai körök pedig, akik ezt, és hasonlóakat terjesztenek, nem gondolják, hogy tovább rombolnak, a már úgy is ezen a területen végrehajtott nagy rombolás útján, aminek jól látható vége az anarchia, a káosz és a lehetőség a szabad rablásban. Kis badarság, amit írtak, de nagyon veszélyes!
GY. F.űegér
2012. február 07. 11:27
"Jól jártak a képviselők az egykulcsos adóval" Ki hitte volna. De meg is dolgoznak érte.
freehckr
2012. február 07. 10:00
Nem az egykulcsos szja miatt csökkentek a bérek, hanem azért, mert _végre valahára_ megszüntették az ostoba adójóváírást, és így _mindenki_ fizet szja-t. A többit tessék a kedves munkáltatóval megbeszélni...
narmer
2012. február 07. 09:24
Nincs is jobb dolga a Népszabadságnak mint azon uszítani, hogy mennyivel jár jobban a másik. Náluk is elkelne egy kis kimutatás, hogy az alszerkesztők, főszerkesztők, meg az ilyen cikkek írogatói mennyivel járnak jobban havonta.Ez a tipikus gyűlöletkeltés egy egyéként is politikus ellenes hangulatban. De holnap majd írnak egy kenetes elemzést arról, hogy a Fidesz megosztja az embereket.Fujj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!