Geréb két év letöltendő fogházat kapott

2012. február 10. 12:56

Súlyosbította Geréb Ágnes büntetését a másodfokon eljáró bíróság: a szülész-nőgyógyászt két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta hivatása gyakorlásától a Fővárosi Ítélőtábla.

2012. február 10. 12:56

Másodfokon, jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla pénteken Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász büntetését. Az elsőfokú ítélet feltételes szabadságra bocsátásáról szóló rendelkezését másodfokon eltörölték – ismertette Czine Ágnes, a másodfokon eljáró tanács elnöke. Ezen felül az elsőfokú bíróság által kimondott öt év helyett tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Geréb Ágnest otthonszülésekkel kapcsolatban egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt ítélték el.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2012. február 10. 16:19
Anyám első gyereke kórházban született. Halva. Az orvos nem sokkal a szülés előtt még hallotta a szívhangokat. Bátyám és én odahaza születtünk. Élve. A mi családunkban a kórház 1:2 arányú vesztésre áll. Nem lenne semmi érv az otthonszülések mellett, ha a TB által finanszírozott kórházakban nem KELLene százezres összeget fizetni egy szülésért, ahol esetleg az orvos jelen sem volt.
bigyomail
2012. február 10. 14:54
Eltiltotta 10 évre a hivatása (hehe) gyakorlásától? Az ilyet egy életre el kellene tiltani még attól is, hogy terhes nőre ránézzen! Főleg attól, hogy deviáns és a társadalomra veszélyes hitére, miszerint otthon kell szülni a 21. században, mint a középkorban, embereket terítsen. Nem azzal veszélyezteti a társadalmat, hogy szülést vezet le, hanem hogy magát szakembernek beállítva egyszerű anyákkal elhiteti, akik nem értenek hozzá, tehát megvezethetőek, hogy az otthon-szülés normális dolog. Persze, hogy normális, amíg nincs baj, de egy komplikációnál már nem mindegy, hogy a szomszéd szobában csak az izguló család tartózkodik, vagy egy jól felszerelt műtő altatóorvossal és egy gyerekorvossal a csecsemőnek.
Zázrivecz
2012. február 10. 14:40
Jogosnak tartom az ítéletet. A törvény mindenkire ugyanúgy vonatkozik. Amennyiben ezt valaki nem tudja tiszteletben tartani az feleljen érte. A kitekert nyakú és fogyatékossá tett csecsemőkről pedig inkább nem is szólok. Az ítélet jogos, de kezdeményezni kellett volna az eltiltás utáni felügyeletet is!
pityesz74
2012. február 10. 13:57
Kevés!! minimum 10 évet kellet volna. Lehet papolni az elhivatottságról, de akkor miért pénzért csinálta és nem is kevésért? Aki saját vagyoni gyarapodása érdekében, képes másokat rábeszélni a felelőtlen és veszélyes otthonszülésre, főleg hogy már többek egészségébe vagy gyermekek egészségébe életébe került, arra minimum rohadjon rá a lakat!!! Milyen anya az olyan aki születendő gyermekének egészségét, életét képes azért kockázatoknak kitenni, hogy utána ha sikerül a szülés nagy mellénnyel dicsekedhessen ismerőseinek hogy én milyen stram ügyes nő vagyok mert gyereket szültem és nem kórházban, orvosi felügyelet nélkül!! Más indítékot nem tudnák mondani. Milyen anya az ilyen???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!