Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Visszafoglalná az utcát a szélsőjobb

2012. január 02. 12:42

A harcunk.com oldalnak nem tetszik, hogy a baloldali ellenzéki pártok az utcára mennek, ezért ellentüntetést szerveznek hétfő este az Operához. A demonstrációhoz már csatlakozott az Új Magyar Gárda is. A rendezvények miatt délután háromtól lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között.

2012. január 02. 12:42

Míg a kormány gálaesttel ünnepli az új alaptörvényt az Operaházban hétfőn este, kint az ellenzéki pártok és civil szervezetek tüntetnek majd. A demonstráción ott lesz az MSZP, az LMP, a Demokratikus Koalíció, a Negyedik Köztársaság és a Szolidaritás Mozgalom is. A rendezvényen a tervek szerint nem a pártpolitikusok, hanem a közéleti személyiségek és a civil szervezetek képviselői lesznek a főszereplők.

A harcunk.com oldal az ellenzéki tüntetés ellen szervez demonstrációt: „Ha nem tetszik, hogy hazánk kirablói, a tömegbelövetők, Gyurcsány, az új SZDSZ (LMP), a drogpártiak, a cigánybűnözők istápolói, a homokosok és a néger bevándorlók védelmezői, a szabadkőművesek, a magyargyűlölők, a cionisták, a kommunisták egyszóval a magyarok esküdt ellenségei elfoglalják az utcát, akkor ücsörgés és parlamenti szájtépés helyett gyere ki az Operához” – olvasható a felhívásban. A szélsőjobboldali tüntetés 18 órakor kezdődik, fél órával korábban, mint az ellenzéki pártok rendezvénye. A tüntetéshez csatlakozott az Új Magyar Gárda is.

Az oldal idézi Budaházy Györgyöt is: „Nos, nem sok ünnepelni valója van Orbánnak, de ez már mégis csak sok, hogy Gyurcsány szabadon garázdálkodhat. Lehet, itt lenne az ideje, hogy a radikális pártunk megmozduljon és elállja az útját a híres »demokratáknak«, ahogy nekünk a gyurcsány-droidok 2007-ben. Nem Orbán védelmében, csak úgy, hogy ne vonulgassanak. Nehogy már a nyúl vigye a puskát!” – írja Budaházy.

Az esti Operaház előtti demonstrációk miatt változik a környéket érintő közlekedés és tömegközlekedés is. Délután háromtól lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között. Emiatt a 105-ös busz a Podmaniczky utcán keresztül közlekedik majd. A 70-es és 78-as trolik amíg lehet, járnak a Nagymező utcában. A földalatti délutántól nem áll meg az Operánál.

Összesen 341 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2012. január 03. 00:33
Na kicsit még pampokhattok ,de az idő lejárt nektek kedveseim..
Obulus
2012. január 03. 00:33
"Visszafoglalná az utcát a szélsőjobb" "Foglalod a kurvanyádat" mondá Petőfi. A szélsőjobb takarodjon vissza a Kárpátokon túlra Szibériába ahonnan jött, de vigyék magukkal Orbánékat is. Ez itt Európa, nincs rá szükség.
Obulus
2012. január 02. 23:28
Nekem meg az tetszett, amit egy kolléga mondott, hogy 100 éve Csontváry küldött egy sürgönyt az országházba, hogy három nap múlva érkezik. Lehetett rajta nevetni, de azok a szmokingos, csokornyakkendős urak, akik ott voltak akkor az országházban, ma már ismeretlenek, nem őrizte meg nevüket a történelem.
El Topo
2012. január 02. 21:50
Ez nekem túlzásnak tűnik, kb annyian lehettünk, mint októberben a milla tüntetésen. Nem kell erőlködni, így is jók vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!