Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tiszta Kezek Mozgalom alakult

2012. január 01. 12:45

A szabadság megőrzése, a demokrácia és a sajtószabadság védelme és a korrupt hatalomgyakorlás felszámolása érdekében Tiszta Kezek Mozgalmat alakítottak a szombati Kossuth téri tüntetésen.

2012. január 01. 12:45

A Tiszta Kezek Mozgalmának megalapítását jelentette be a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke a Kossuth téren tartott szombati tüntetésen. Nagy Navarro Balázs közölte azt is, hogy abbahagyja a Szávuly Aranka újságíróval együtt folytatott éhségsztrájkját, helyüket mások veszik át.

Nagy Navarro szerint Magyarországon megszűnt az igazi közszolgálati média, ezért alternatív közmédia rendszerre van szükség. Szerinte a mostani közmédia a regnáló hatalom szócsövévé silányult, amire csak egy alternatív közmédia rendszer lehet a válasz. Kijelentette, hogy a Tiszta Kezek Mozgalom az alulról jövő kezdeményezésekre számít, majd a hatalomra utalva hozzátette: ha felülről megpróbálják lebontani a demokráciát, akkor ők alulról, újra felépítik azt. Elmondta azt is: az éhségsztrájkkal soha nem az volt a céljuk, hogy emberi életeket veszélyeztessenek, ezért az akció „gördülő éhségsztrájk” lesz, vagyis a demonstrálók váltják egymást, ezért állnak ők is félre Szávuly Arankával.

A demonstráción felszólaló Tamás Gáspár Miklós azt mondta, hogy a harmadik köztársaság megszűnt, ezért a tüntetés résztvevőinek fel kell építeniük a negyedik köztársaságot, ahol ellenzéki média is működhet majd. Galkó Balázs színművész felolvasta az úgynevezett Szilveszteri Kiáltványt, amely arra kéri az embereket, hogy mondjanak nemet a „tekintélyuralmi döntésekre, a jogállamiság alapjainak a gyengítésére, és álljanak ki a Magyar Köztársaság mellett”. „A szabadság megőrzése, a demokrácia és a sajtószabadság védelme és a korrupt hatalomgyakorlás felszámolása érdekében” megalakul a Tiszta Kezek Mozgalom – hangzott el. A kiáltvány arra emlékezteti a rendőrség és a honvédség állományában dolgozókat, hogy esküjüket a Magyar Köztársaságra és annak megvédésére tették le, ezért felhívják őket minden alkotmány- és népellenes parancs megtagadására.  

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kancsuka
2012. január 05. 15:41
Mit hőzöngtök? Ezeknek a köcsögöknek tuti tényleg tisza a kezük. Ezek mindig kéz kezet mos alapon működtek. Úgy lopták ki a szemünket is az elvtársak meg a pereputtyuk.
Faqtya ezredes
2012. január 01. 23:19
1993-ban az olasz politikai rendszer összeomlik a Tiszta Kezek ügyészei által indított kenőpénz-botrányban. Az első számú felelősnek azért, hogy a kenőpénzek rendszerré váltak Olaszországban, a Craxi-féle szocialista párt tűnik. A volt kormányfő ellen eljárás indul - ő 1994-ben, küszöbön álló letartóztatása elől Tunéziába menekül, s ott is hal meg hat évvel később.
Soma
2012. január 01. 23:09
Kész röhej! Az SZDSZ meg a tiszta kéz!
anticonstitutionnelle
2012. január 01. 20:25
TGM meg Iványi? Ha Orbán 2002-ben bukott politikusnak számított kb 40%-os listás eredménnyel akkor mit mondjak rátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!