Védendővé válnak a kórházak és az iskolák

2011. december 20. 10:49

Elfogadta a parlament azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében januártól a távhő-, földgáz- és villamosenergia-szolgáltatók nem állíthatják le az egészségügyi, közoktatási és szociális közintézmények ellátását díjfizetési hátralékok esetén.

2011. december 20. 10:49

„Az Országgyűlés a Kormány és a szaktárca törekvéseivel összhangban az ágazati törvények egyidejű módosításának elfogadásával gondoskodik egyes állami vagy önkormányzati közintézmények folyamatos távhő-, földgáz- és villamosenergia-ellátásának biztosításáról. A döntés nyomán a fűtési szezon ideje alatt nem kapcsolhatók ki a szolgáltatásból az egészségügyi, közoktatási és szociális közintézmények” – olvasható a parlament által hétfőn elfogadott törvénymódosításban.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium keddi közleménye szerint „a díjfizetési hátralékok miatt felfüggesztett közszolgáltatások ellehetetlenítik az érintett intézmények feladatellátását, rontják a betegek, tanulók és gondozottak életminőségét, egészségét. Az elfogadott változásokkal a földgáz-, a villamos energia- és a távhőszolgáltatás megszakítás nélküli biztosítása érdekében kikapcsolási moratórium lép életbe az állami vagy önkormányzati feladatot ellátó egészségügyi, közoktatási és szociális közintézmények esetében”.

A moratórium a közintézményi felhasználó kezdeményezése szerinti időszakra, de legfeljebb az adott év október 15. és a következő év április 15. közötti időszakra terjedhet ki a jogszabályokban meghatározott feltételek teljesülése esetén. A moratórium alatt nem kezdeményezhető a közintézményi felhasználó közüzemi szerződésének fizetési késedelem miatti felmondása, az adott szolgáltatásból való kikapcsolása, azonban a szolgáltató követelését bírósági, vagy egyéb törvényes úton érvényesítheti.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ketroot
2011. december 20. 15:41
Ez a "más faszával..." iskolapéldája.
tarackos
2011. december 20. 12:42
Nagyon helyes! Akinek nincs pénze az ne fizessen hanem kapja ingyen! Így segélyt sem kellene osztani, minek, mit szem megkíván az jár. Két legyet egy csapásra!
dehumanizer
2011. december 20. 12:24
Olyat nem lehet, hogy eljárás-moratórium legyen a bolti tolvajok ellen, és így akkor a kaja is ingyen lenne? :D
anticonstitutionnelle
2011. december 20. 12:07
Az jó, nyílván majd az oroszok se kérnek pénzt olyan gázért amit közintézmény fűtésére használunk fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!