Rezidensek: felkészülés a krízisre

2011. december 23. 12:44

A kormány intézkedési tervvel készül a kórházi krízisre – mondta Orbán Viktor a HírTV-nek.

2011. december 23. 12:44

Orbán Viktor elmondta: a kormány bizottságot hozott létre, melynek az a feladata, hogy megvédjék az embereket. Akkor is lesz ellátás, ha az orvosok tömegesen mondanának fel. Senki nem marad  ellátatlanul, az egészségügyben a kormány számára továbbra is a beteg a legfontosabb – írja a NOL.

A NOL szerint az ÁNTSZ már vizsgálja, hol keletkezhet ellátási zavar, ha egyszerre mondana fel több ezer orvos. A kórházi főigazgatók feladata az intézkedési tervek elkészítése az ellátási katasztrófa elhárítására. A rezidensszövetség még szilveszter előtt nyilvánosságra hozza, mely kórházban, hány orvos mondott fel. Az érintettek ténylegesen március elsején hagyják abba a munkát.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a HVG-nek nyilatkozva ugyanakkor adventi riogatásnak ítélte a helyzetet.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. december 23. 18:44
"Az érintettek ténylegesen március elsején hagyják abba a munkát." Rögtön kirúgni őket és megtiltani, hogy Magyarországon valaha is praktizáljanak! Nem, még két hónapig megtűrni őket.
2011. december 23. 18:04
Az intézkedési terv eredménye már megvan, bóvli duplán. Köszi orbán.
nagyjózsef
2011. december 23. 16:18
Azoknak egy jótanács, akik az orvosok bérét határozzák meg: ha banánnal fizettek, ne csodálkozzatok, ha csak majmok akarnak veletek dolgozni.
anticonstitutionnelle
2011. december 23. 14:46
Közeleg az idő amikor valós árat fogunk fizetni az eü szolgáltatásokért, politkától függetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!