MSZP: Ki tiltotta be a parlamenti közvetítéseket?

2011. december 09. 18:57

Vizsgálatot akarnak, mert bár a TV-műsorban szerepelt, a héten többször nem volt parlamenti közvetítés.

2011. december 09. 18:57

Nyakó István közleményében azt írta: szerdán a felsőoktatásról, a választási törvényről és a nemzetiségek jogairól tárgyalt az Országgyűlés, de a nyilvánosság kizárásával, a köztelevízió ugyanis annak ellenére, hogy a műsorújságban meghirdették, nem közvetítette a vitát, majd ugyanez megismétlődött a következő napokban, amikor a stabilitási törvényről és a családok védelméről esett szó a parlamentben.

A politikus a döntést összefüggésbe hozta azzal, hogy ezen a héten időkeretben tárgyalja a törvényjavaslatokat a Ház. „De mi lesz, ha a televíziónézők így is szembesülhetnek azzal a pökhendiséggel, érzéketlenséggel, nyegleséggel, ahogyan a róluk szóló jogszabályokat erőltetett menetben átveri a Tisztelt Házon a Fidesz?” – kérdezte Nyakó, majd meg is válaszolta: megszüntetik a tévéközvetítést.

Akárhogy is forgatjuk, ma olyan szellem uralja a közmédiumokat, aminek semmi köze a demokráciához, az európaisághoz, de még a magyarsághoz sem. Az MSZP felháborítónak tartja ezt a szellemiséget, és minden eszközzel küzdeni fog azért, hogy ez a gondolatiság megszűnjön Magyarországon. Addig is mi, szocialisták független, pártatlan vizsgálatot követelünk: ki, milyen okból, kinek az utasítására, kikkel egyeztetve tiltotta be a Parlament plenáris üléseinek közvetítését?” – írja közleményében a politikus.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vizigót
2011. december 10. 12:48
Én voltam Pistike! Lerohantam a tévét mint anno Rómát, és úgy döntöttem egy darabig nem lesznek parlamenti közvetítések. És hogy miért? Azért Pistike, hogy neked alkalmad nyíljék efféle ótvaros hülyeségeket beszélned. Idióta.
G. Pantyelejevics
2011. december 10. 11:21
Minden egyes percet élőben közvetíteni és archívba eltenni neten. Teljes körű nyilvánosság. Nagyon kevés kivétellel a bizottsági üléseket is. Mindent, ahol a pénzünkről döntenek. A BKV fb üléseket, a MÁV felső-vezetőiket, az MVM ... soroljam? Nyomorult közért pénztárost be lehet kamerázni, nem tesz-e el 10 forintot. Csak tessék, csak tessék! A technika adott, a költség elhanyagolható.
slomovicz
2011. december 10. 10:23
Az emeszpé vegyen magának TV-t, ha mindenáron szerpelni akar. Vagy jelenkezzen a való világba, elég gusztustalanok , tehát alkalmasak. A nyavaja sem kiváncsi közpénzen az ellenzéki pártok perfonmanszaira és gátlástalan hazudozásaikra. Az emeszpéről egy marad vissza a történelemben- az obstrukció bajnokai. Érdemben, hozzászólni mindeddig nem tudtak. Ahhoz persze el kellene először ismerni hogy az előző nyolc évben hibákat követtek el és teljesen eladósitották az országot. Mindenesetre a hidépités kapcsán- nem Matuska Szilvesztert fogjuk megkérdezni. Ismét van egy igazán komoly téma - az EU szerződés a pénügyek kapcsán. Kiváncsi vagyok, hogy a fröcsögésen kívül van e érdemi javaslatuk. Az esélyt megkapják rá. Nem kell TV közvetités, mert a parlament nem szinház- mégha egyes pártok csak bohóckodnak is. Adják azt a pénzt- a szegény családoknak- karácsonyra oda.
krisztoforo48
2011. december 10. 09:21
Ha itthon vagyok én rendszeresen megnézem a közvetítést,lehet persze ezért mazochistának nevezni.Kíválllló fogyókúra,10 perc után felfordul az ember gyomra és elmegy az étvágya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!