LMP: Veszélyben az oktatás és a kultúra Budapesten

2011. december 14. 09:46

Az ellenzéki párt szerint veszélybe kerül az oktatás és a kultúra a fővárosban, mivel a 2012-es költségvetési koncepció, amelyről szerdai ülésén tárgyal a közgyűlés, forráskivonásokat tartalmaz ezeken a területeken.

2011. december 14. 09:46

Hanzély Ákos, az LMP képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt azt mondta, a koncepcióban 5-10 milliárdos megszorításokat vannak, az oktatási szektor az ellehetetlenülés szélére kerül, mivel 3-5 százalékkal kevesebb juthat erre a területre, a kultúrából pedig „kiszállhat” Budapest, ami intézménybezárásokkal járhat.

Az ellenzéki politikus szerint megszorítás, leépülés és jövőfelélés maradt a nemzet fővárosa programból. Hanzély elkeserítőnek nevezte, hogy ez egy hosszan tartó folyamat egyik állomása csak. „Budapest elvesztette adóbevételeinek egy részét, a kerületek erősebbek lettek, és sajnálatos, hogy annak ellenére sincs a fővárosnak nagyobb érdekérvényesítő képessége, hogy több képviselő az Országgyűlésben is dolgozik” – tette hozzá Hanzély.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!