LMP: Csalni fog a Fidesz

2011. december 04. 14:28

Ne a parlament, hanem egy független szakértőkből álló bizottság jelölje ki a választókerületek új határait – mondta Karácsony Gergely.

2011. december 04. 14:28

Az LMP a választójogi törvényhez benyújtott módosító javaslatában azt kezdeményezi, hogy a parlament helyett egy független szakértőkből álló bizottság döntsön a választókerületek új határairól – mondta Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes. A bizottságban Központi Statisztikai Hivatal és az Országos Választási Bizottság elnöke, valamint a Magyar Tudományos Akadémia elnöke által delegált három szakértő venne részt.

Karácsony Gergely szerint a kormánypártok terve megmutatja, „miként fogja a Fidesz elcsalni a következő választást”, és erre utal a budapesti választókerületek határainak megváltoztatása is. A határok átrajzolásával egy Fidesz-mandátum megszerzéséhez kevesebb szavazatra lenne szüksége, mint egy nem fideszes mandátumhoz – állítja Karácsony.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. december 06. 05:29
Legyenek a választókerületek a megyék! S megyénként népességarányosan a legtöbb szavazatot kapott X számú jelölt nyerjen mandátumot! Ez a módszer feleslegessé teszi a listás szavazást is. Mert biztosítja, hogy minden választókerületből, azaz megyéből több képviselő kerüljön az országgyűlésbe szinte teljesen biztosan több párt képviseletében. A megyék pedig Magyarország alapvető és történelmi közigazgatási egységei.
cutcopy
2011. december 04. 21:19
Feldarabolják az LMP lakta területeket..! )
Kala pál
2011. december 04. 21:08
2010-ben lakókörzetemben 6,77%-t ért el az LMP,egy fordulós volt a választás. Nem gondolom,hogy itt a Fidesznek nagy szüksége lenne a választókerület manipulálására.Előre magyarázzák a sikertelenséget.
hátakkor
2011. december 04. 20:41
KG a II. kerületben is azzal kampányolt 3 hete, h a FIDESZ csal. Ezzel a csalással lett KG-nek 1000 szavazata. Az LMP-t lassan az 1 millióan a szabad sörivásért is megelőzi.. KG, a BME előtti rendezvényeteken okt. 23-án 28-an voltatok. Az mekkora csalás volt? Még Fletóék is többet buszoztattak a "civileknek".. KG, ti pl. hogy kerültetek be? Mért ment haza a szponzor USA-ba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!