Éger: Ketyeg a bomba

2011. december 01. 18:51

A magyar rezidensek felmondása négy hét múlva élesedik - figyelmeztetett az MOK elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

2011. december 01. 18:51

Csak törvényben garantált, kiszámítható előmenetelt mutató elképzeléseket tudunk elfogadni az orvosok béremelésével kapcsolatban, de a jelenlegi költségvetésben nincsenek meg ennek a feltételei - mondta el a Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 
Éger István figyelmeztetett: a magyar rezidensek felmondása négy hét múlva élesedik, ketyeg a bomba. A szakember szerint az orvosi bérek tekintetében Magyarország Bulgária és Románia szintjén áll, mintegy 400 eurós átlagos havi fizetéssel, miközben Szlovákiában 800-1100 eurót keresnek az orvosok.
 
A kamara emellett is a sztrájkoló szlovák orvosokkal való szolidaritásra szólította fel tagjait. Ennek kapcsán Éger kifejtette: a magyar kormány is testözelből tapasztalhatja meg, hogy milyen gondot okozhat az orvoshiány.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2011. december 02. 08:39
Az ember csak okolbeszorult kezzel labbal hallgatta, hogy kibasszak a betegek ezreit az utcara a lipotrol, hogy a tudobeteg gyerekeknek nem tiszta levegore, hanem pirulara van szuksege, a koranyibol az oregeket detto, a halal faszara... azt vartam, hogy na most aztan elszabadul a pokol, amikor hatvanezer dolgozot elbocsatott a humanista liberalis part minisztere... De nem, lofaszt, semmi se. Vizitdijautomatak, korhazi szefek, minden belefert a doktor uraknak. Menjetek a kurva anyatokba.
krisztoforo48
2011. december 02. 07:45
Mindenkinek joga van magasabb bért követelni a munkáltatójától és ha ez nem eredményes,felmondani!
blogen
2011. december 02. 07:17
Elnézve a hozzászólások egy részét ezeknek az embereknek itt nem orvosokra, hanem kezdetnek neutronbombára van szükségük. Meglesz Magyarország orvosok nélkül is, egyáltalán! Épeszű emberekre nincs itt szükség. A józan ész kifejezetten ellensége ennek a populációnak. Most, hogy a közgazdászokat legyőztük az orvosok következnek, mégis mi a faszt képzeltek! Hogy majd évekig tanulnak és hozzáértéssel akarnak itt érvényesülni. Elment ezeknek az eszük, ki pénzeli ezeket, mert mi biztos nem!
kalasnyikov
2011. december 02. 06:05
menjenek a büdös picsába, de előtte beszedni tőlük fejenként három-öt milliót, oktatásuk költségét, aztán kaphatnak utlevelet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!