Az MSZP mellett az európai szocialisták

2011. december 24. 11:22

Az Európai Szocialisták Pártja közleményben állt ki az MSZP pénteki fellépése mellett – a párt ideiglenes elnöke egyúttal gratulált Mesterházy Attila bátorságához.

2011. december 24. 11:22

Az Európai Szocialisták Pártja közleményben biztosította teljes támogatásáról az MSZP pénteki fellépését, amelynek során a párt képviselői Mesterházy Attila elnök vezetésével csatlakoztak a Parlament előtt tartott tiltakozó megmozduláshoz.

Az ESZP internetes honlapján olvasható állásfoglalás szerint az MSZP-sek magatartása a demokratikus rendszer integritásának megvédését célozta. „A tiltakozás rávilágított arra, hogy a magyar kormányzó párt, a Fidesz és annak egyre inkább autoriter vezetője, Orbán Viktor folyamatos ellenőrzésre igyekszik szert tenni a bankrendszer, az adórendszer és a választókerületi határok fölött” – írták közleményükben az európai szocialisták.

A dokumentum kitért arra, hogy a rendőrség az MSZP elnökét is előállította. Idézte Szergej Sztanisevet, az ESZP ideiglenes elnökét – volt bolgár miniszterelnököt –, aki kijelentette: „gratulálok Mesterházy Attilának a bátorságáért”. Philip Cordery, az ESZP főtitkára szerint „Orbán Viktor immár nem tiszteli a legalapvetőbb demokratikus normákat sem, Magyarország az egypárti állam forgatókönyvébe süllyed”. Cordery felszólította a többi európai pártcsaládot, beleértve a Fideszt is magában foglaló Európai Néppártot, hogy „ítéljék el Orbán Viktor kormányának antidemokratikus cselekedeteit”.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. december 26. 15:46
Mi a fene? Észrevették a bátor cselekedetet, jegy nélkül szált fel a rendőrségi buszra?
Terminátor
2011. december 25. 14:12
Hááát mit ne mondjak . Sajnálom a gyönyörű szép MAGYARORSZÁGOT ! A fidesz ennyi agymosott embert "teremtett" ilyen még a Szocializmusban sem volt . Hát nem veszitek észre,hogy tönkre teszik a MAGYART ? Úgy látom nem ! Cigány Viktor fingik egyet odamentek és megköszönitek ,hogy nem volt olyan büdös mint a Kósáé . más: Nem kettős állampolgárság kell ,hanem önálló Székelyország , a Felvidéket ,Kárpátalját,Délvidéket ,Burgerlandot vissza kell csatolni ,és olyan törvényt ahol a MAGYAROKAT védik mindenféle zsidó és cigánnyal szemben !
Oldgóbé
2011. december 25. 11:00
Az MSZP mellett az európai szocialisták? Ennyire mélyre süllyedtek ők is? Ez nem rossz.Csak így tovább.
igazmondo
2011. december 24. 22:46
Bekaphatja mindenki a faszt!Hajrá MSZMP!!!!!!!!!!!!!Ja az már nincs.... akkor MSZP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kádár volt az ISTENÜNK!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!