27 milliárdot kapnak az állami egészségügyi intézmények

2011. december 29. 11:44

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön bejelentette: az év végéig összesen 27 milliárd forintos konszolidációs támogatásban részesülnek állami egészségügyi intézmények, hogy csökkenthessék lejárt szállítói tartozásaikat.

2011. december 29. 11:44

Az év végéig összesen 27 milliárd forintos konszolidációs támogatásban részesülnek állami egészségügyi intézmények, hogy csökkenthessék lejárt szállítói tartozásaikat – jelentette be csütörtökön Szócska Miklós. „Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi szolgáltatók tiszta lappal indulhatnak jövőre, és az intézkedés hozzájárul a munkahelyek megtartásához, a bérek rendezéséhez” – mondta sajtótájékoztatóján a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

 
„Az egészségügyi ágazat és az intézmények bíznak abban, hogy a letétbe helyezett felmondóleveleket nem érvényesítik, de minden eshetőségre felkészülnek” – jegyezte meg Szócska. A sajtótájékoztatón jelen volt a Magyar Rezidens Szövetség néhány vezetője, köztük Papp Magor, a szövetség elnöke is. Jelenleg Szócska Miklóssal zárt ajtók mögött egyeztetnek.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csíksomlyai
2011. december 29. 16:35
Jó, nagyon jó. DE: "Szülészet nélkül maradhat Mohács és Szigetvár? A kórházak állami kézbe kerülése után bezárhatják azokat a szülészeti osztályokat, ahol évente félezernél kevesebb gyermek jön a világra. Mohácson új szolgáltatásokkal csábítanának várandós nőket a kórházba, Szigetvár az átszervezésekben bízik." http://bama.hu/baranya/kozelet/szuleszet-nelkul-maradhat-mohacs-es-szigetvar-419709
medve
2011. december 29. 13:03
Jé, itt az új design!
medve
2011. december 29. 13:03
Persze, ez se végső megoldás. De azért azt érdeklődve olvasom, hogy egyeseknek az is baj, hogy 27 milliárdból rendezik az adóságokat.
Gombóc XVI. Artúr
2011. december 29. 12:24
Ebből még mindig nem lesz sem orvos, sem ápoló...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!