Vizsgálja Albert Flórián halálát az ÁNTSZ

2011. november 11. 09:14

A korábbi állításokkal ellentétben Albert Flórián szívműtéte után ismét szívkatéterezésen, majd operáción esett át - állítja a Magyar Nemzet. Az ÁNTSZ vizsgálja az ügyet.

2011. november 11. 09:14

Több, kérdéseket felvető információt kaptak az illetékes hatóságok Albert Flórián, volt aranylabdás magyar focista halálával kapcsolatban - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az ÁNTSZ kikéri a sportoló kórházi ellátásáról szóló betegdokumentációt a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikájáról.

A Magyar Nemzet azt írja, a korábbi hírekkel ellentétben Albert Flórián nem szívműtéte utáni szívrohamban halt meg. Értesüléseik szerint a focista először szívkatéterezésen esett át, majd szívműtétet hajtottak végre rajta. A műtét pár nappal rosszullét miatt ismét katéterezni, majd műteni kellett. A Magyar Nemzet megjegyzi, arról eddig egyetlen orvosi nyilatkozat sem szólt, hogy meg kellett ismételni a beavatkozásokat.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stromboli
2011. november 11. 16:58
Papp Lajos szívsebészt nevetséges indokokkal - azért, hogy két betege meg ne fulladjon, - "túllépte az SZDSZ által meghatározott pénzügyi keretet" - kirúgták az elvörösödött pécsi egyetemről. Azok, akik kirúgták, most zömmel rács mögött vannak. Miért nincs szó arról, hogy ki volt a sebész?
MakkA
2011. november 11. 13:18
1. a szívműtét kockázatos dolog. Bár az igazság, hogy a dokik ennél sokkal jobban figyelnek, mint egy egyszerűbb rutinműtétnél. (Ezért halnak bele mandulakivételbe, meg vakbélbe is emberek.) 2. A hír eleve gyanús volt, mert coronaria műtét után két napi őrzőben tartják, ahol kiemelt felügyelet van, minden adott az újraélesztésre, és az azonnali műtétre. Szombaton sikerült az operáció, ez azt jelenti, hogy hétfőn kerülhetett ki az őrzőből. Az ember bonyolult szerkezet, a leghülyébb dolgok előfordulnak (horvát kislány beverte fejét, nagyon, mikor magához tért, már csak németül beszélt ...). Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a dokik nagy része simán ráveszi a pénzes(nek kinéző) betegeket egy-egy operációra. (Láttam olyat, hogy behozták a gyereket, a doki a kisinast leszalasztotta a parkolóba, hogy nézze meg, milyen autóval jöttek - és aszerint rendelet műtétet,vagy gyógyszert, vagy minden oké, kisöreg.) Meg kell szüntetni az egészségügyi feudumokat, akkor a különös esetek nem lesznek rögtön gyanús esetek is. ma
Talon Karrde
2011. november 11. 11:24
kapcsolódhat: http://www.elitmed.hu/ilam/interjuk/nyugat_europai_szintu_de_veszteseges_az_ersebeszet_7499/
balint60
2011. november 11. 11:17
Egyszerűen fel nem foghatom, miért kell egy ilyen szakmai vizsgálódásról hírt adni; az csak megalapozatlan találgatásokra ad okot, feleslegesen nyugtalanítja közvéleményt, feleslegesen rombolja az orvosok megítélését és gyanúba kevernek egy jogosan elismert intézményt. Vizsgálódjanak és amennyiben találnak valamilyen szakmai hibát, azt hozzák nyilvánosságra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!