Szakértők: Nem lesz követelőző az IMF

2011. november 21. 11:44

Összességében 65 százalék az esély egy új program aláírására, és az IMF „viszonylag kevéssé lesz követelőző a költségvetési fronton” a JP Morgan londoni részlege szerint. Gerhardt Ferenc makroökonómai kikötéséket vár a Nemzetközi Valutaalaptól.

2011. november 21. 11:44

Magyarország IMF-fel kötött szerződése az elővigyázatossági megállapodás formáját ölti majd, vagyis tartalmazni fogja „egy normál IMF-program szokásos előírásait” - véli a JP Morgan Chase Bank londoni részlege. A londoni elemzők nem gondolják, hogy „Magyarországnak sok további teendője lenne a költségvetési konszolidáció terén”. A szakértők arra számítanak, hogy az IMF „viszonylag kevéssé lesz követelőző a költségvetési fronton”, ugyanakkor úgy látják, vitatott terület lehet a magyar kormány bankszektorral kapcsolatos politikája. A JP Morgan londoni részlege összességében 65 százalék esélyt lát egy új program aláírására a jövő év elején - összegzi a Világgazdaság.

Az MNB monetáris tanácsának tagja, Gerhardt Ferenc a HírTv-nek hétfőn elmondta, az IMF-től makroökonómai kikötésékre számít a szerződések megkötése előtt, illetve a kormány „gazdaságpolitikai változtatások iránti” elkötelezettségét, és az intézményi állapotokat kérheti számon a Valutaalap.

Gerhardt Ferenc úgy véli, az IMF-fel való kapcsolatfelvétel után nem lesz probléma az államadósság piacon való finanszírozásával sem. Magyarország leminősítéséről szólva a bankár megjegyezte: „a bóvli kategóriába a sajtó helyezte a besorolást”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2011. november 21. 14:35
Korábban az IMF is üdvözölte a neolibsi Széll Tervet. Elég ha kérik, hajtsák végre a terveket, a megszorításokat. Mert mint megtudtuk a jobbkéztől, a siker még láthatatlan. Na ezért nem hisznek már a sosem hazudtam ne arra figyeljenek amit mondoknak...
dávid
2011. november 21. 13:39
65%...vajon ez már kerekített érték? Mert 64.95% még Tudományosabb és Racionalistább lenne. Kamaszként a bigott vallásosokon, kicsit később az elvakult materialistákon röhögtem. Mára rájöttem, nincs különbség csak jelenleg épp az utóbbiak a dominánsak.
liberálzöld.
2011. november 21. 13:32
Miért lenne követelőző? Megmondja, hogy mit kér, mik a feltételek, mi pedig megadjuk és kész!
OrangeOrder
2011. november 21. 13:19
A londoni elemzők nem gondolják, hogy „Magyarországnak sok további teendője lenne a költségvetési konszolidáció terén”. Nahát! Hát mégis rendben volt a költségvetés? Jé... hát akkor a hitel se nagyon kell, vagy mégis, biztos, ami biztos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!