Origo: Újabb közbeszerzést nyert Pintér volt cége

2011. november 25. 19:00

A Civil Biztonsági Szolgálat egyedüli indulóként ezúttal egy 120 millió forintos közbeszerzést nyert el – írja az Origo.

2011. november 25. 19:00

Fegyveres biztonsági őrség szolgáltatásra írt ki szeptemberben közbeszerzési pályázatot az FGSZ Földgázszállító Zrt., melyet a Közbeszerzési Értesítő pénteki száma szerint a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ) nyert el – írja az Origo. Az FGSZ három évre szóló, 120 millió forintos szerződést kötött a céggel. A pályázaton csak a CBSZ indult. Az oldal megkérdezte az FGSZ-t, hogy versenyhiány miatt miért nem indítottak eljárást, mire azt a választ kapta, hogy „mivel az ajánlat mind  a közbeszerzési törvény által támasztott követelményeknek, mind az ajánlatkérő elvárásainak is megfelelt, így nem merült - nem merülhetett - fel az eljárás eredménytelensége, azaz új eljárás kiírásának a szükségessége”. Az FGSZ közölte azt is, hogy az őrzési feladatokat jelenleg az állami tulajdonú HM EI Zrt. látja el.

A Civil Biztonsági Szolgálatnak - mely egészen 2010 áprilisáig Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában volt - ez már a sokadik nyertes közbeszerzési pályázata az elmúlt másfél évben – hívja fel a figyelmet az Origo. A választás óta például a Magyar Villamos Művektől, a Magyar Fejlesztési Banktól, a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságtól, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-től és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől is kapott megrendeléseket.

Az FGSZ sem először köt szerződést Pintér egykori érdekeltségeivel. Idén júliusban az a Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Zrt. nevű cég nyerte el a cég létesítményeinek védelmére szóló, 350 millió forintos megbízást, amelynek tulajdonosa a CBSZ. A Pajzs 07 Zrt. mellett a CBSZ más érdekeltségei is nyertek el állami megbízásokat – írja az Origo.
 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2011. november 26. 14:17
Ez csak véletlen egybeesés lehet. Nem is értem hogy gondolhat bárki valami másra...
Diemond
2011. november 26. 09:58
Pintér azért lett belügyminiszter, mert ez még mindig kifizetődőbb, mintha védelmi pénzt kellene fizetni neki. Teljesen köztudott, hogy a szervezett bűnözői alvilág feje, akinek mindenkiről van legalább egy hangfelvétele, amivel biztosítja magát. Ha van egy kis szerencsénk, hamarosan elviszi a halálos betegsége.
balint60
2011. november 26. 09:38
Valaki igazán felidézhetné Pintérnek OV szerény ajánlását: "ne mi nyerjünk legtöbbet!"
cutcopy
2011. november 25. 22:13
Egyedüli indulóként miért nem a másik cég nyert..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!