MSZP: Meg kell állapodni az IMF-fel

2011. november 16. 16:06

Az MSZP szerint megbukott az államadósság csökkentését célul tűző kormányzati gazdaságpolitika.

2011. november 16. 16:06

A szocialisták szerint a gazdaságpolitika bukását jelzi, hogy az államadósság a GDP 82 százalékára rúg. Katona Tamás úgy fogalmazott: Magyarország nem mehet szembe az egész világgal és nem függetlenítheti magát a pénzpiacoktól. A szocialisták előre figyelmeztettek, hogy a gazdaságpolitika célja nem lehet egyedül az államadósság csökkentése.

Az első Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormányban a Pénzügyminisztérium államtitkáraként dolgozó politikus szerint a kabinetnek készenlétihitel-megállapodást kell kötnie az IMF-fel. Katona úgy véli: egyre valószínűbb, hogy hitelt kell kérni a valutaalaptól; de az IMF-megállapodás azért is szükséges, mert nem maradhat tartósan 315 forint környékén az euróárfolyam.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. november 17. 09:52
mi az, hogy megbukott? mindenki azon küzd, hogy nála is olyan kormány legyen, amelyik nem szaporítja, hanem csökkenti az adósságot! ezeknek a maradék kis esze is elment, ahogy igyekeznek meglovagolni az euróválságot, egyszerűen ez már hervasztó ostobaság arról az apróságról nem is beszélve, hogy az imf nem gazdaságélénkítő csomaggal látogatna ide- bár lehet, hogy meg kéne kísérelni egy olyat kisajtolni belőlük, mi lenne, ha nem elvéreztetnék a birkát kivételesen, hanem hagynák, hogy nőjön a szőre, és csak aztán nyírnák meg - egy döglött birkával mire mennek?
sky.net
2011. november 17. 07:59
behívnák ezek az oroszokat is ha azon múlna , mindegy csak meglegyen a nagy segg ...
Vizigót
2011. november 16. 23:24
Mindig bájos mikor a Maszop bukásról beszél. Ez a Katona nekem mindig kibaszott szimpatikus egy fazon volt, még államtitkár korában zártam a szívembe, a kicsit se tenyérbemászó stílusa miatt. Szarházi.
scotsman
2011. november 16. 20:39
MSZP: Meg kell állapodni az IMF-fel!! Pesze, bibsi brüderok rulez!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!