Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Matolcsy: Az újraiparosításra építünk

2011. november 19. 12:19

A nemzetgazdasági miniszter szerint az ország új növekedési terve az újraiparosítás gondolatára épül – a koncepció Matolcsy György szerint a Wekerle Sándor Terv, a Mikó Imre Terv és az Új Széchenyi Terv integrációjával született meg.

2011. november 19. 12:19

Magyarország új növekedési terve rendkívül hangsúlyosan épít az újraiparosításra - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola konferenciáján.

A Siker a Kárpát-medencében című előadásában a miniszter az MTI szerint hangsúlyozta: ezért született a Wekerle Sándor Terv, a Mikó Imre Terv és az Új Széchenyi Terv, ezek integrációjával jön létre a magyar növekedési terv, amelyről e hónap végén tárgyal a kormány.

Matolcsy György a magyar tudomány ünnepe tiszteletére rendezett konferencián kiemelte, hogy a Kárpát-medence történelmi hagyományait, kultúráját tekintve természetes egységet alkot. A 21. század a Kárpát-medence egésze számára akkor lehet sikeres, ha valamennyi, különböző színét és képességét mutató része integráltan működik - fogalmazott a miniszter.

Összesen 406 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. november 21. 10:32
A koncepció a "Wekerle Sándor Terv, a Mikó Imre Terv és az Új Széchenyi Terv integrációjával született meg. " Szegény Moszkvatér Kálmán terv meg már koncepción kívüli lett.
ketroot
2011. november 20. 15:46
Idióta kormány, idióta hívekkel.
kérdés
2011. november 20. 15:09
Amennyiben az újraiparosítás valóban az egyik fontos tényezője a jövőnknek, akkor meg kell tanulnunk, nem a személyt, hanem a tervet kritizálnunk. Ez az első, amit kell tennünk. A második az, hogy végigzongorázva a múlt és jelen etűdjeit, belássuk, hogy a legsikertelenebb akciók mindig azok voltak, amikor szó szerint megvalósítottak egy tervet. Utalok itt a rizstermesztésre, de utalhatok a Tisza árvízterületének a szabályozására is, stb. A leghülyébb politikus képes csak arra, hogy mereven olyan elképzelésekhez ragaszkodjon, ami a körülmények teljes át nem láthatósága miatt, tutira gellert fog kapni. Itt kiemelem a manyupos, imf-es vitákból azt a részt, hogy a kormánytól konkrét cselekvési tervet vár el mindig mindenki. Ha nem teszi le a kormány az asztalra, az a baj. Ha leteszi, akkor az a baj. Ha nem változtat annak dacára, hogy a CHF pl. az egekbe ugrott, az Euro válságot él át, az a baj. Ha rugalmasan változtat, mégis tárgyal az imf-fel, az a baj. Vagyis a hozzáálláson kellene minőségileg változtatni. Lehetne úgy, hogy arra figyelnénk, hogy fönnmaradjunk, nem pedig arra, hogy kitmikormiért süllyesszünk el. Mindenki maga dönti el, melyik akcióban vesz részt. Kijelentéseinek felelősségét úgyis maga viseli.
jag3
2011. november 20. 10:41
Mondjuk azon felül, hogy Matolcsy egy csodadoktor, aki a "túrizmus" nevű csodaszert irja fel mindenre, azért van egy elemi kérdés: - újraiparositunk Jó, rendben. Bármit be lehet csomagolni kapszulába. Akkor nem érezni milyen keserű a pirula. De egy apró kérdés azért adódik: - mitől döglődik a a Rába annyira, hogy államilag kellett megmenteni... feltehetően a csődtől? - és ha a Rába döglődik, azt nyilván nem jókedvében teszi, hanem azért, mert a gazdasági környezet nem kedvez az "újraiparositásnak"? - magyarán szólva: mibe kerül az nekünk, hogy a csodadoktor Matolcsy dömperekkel játszik? És mennyi idő kell ahhoz, hogy a frissen felhúzott Patyomkin-iparról kiderüljön, csak addig működik, amig Orbán atyuska arra jár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!