Másfél milliárd drogmegelőzésre

2011. november 08. 20:25

Összesen 30 szervezet részesülhet egyenként 30 és 80 millió forint értékű drogprevenciós támogatásban az Új Széchenyi Terv keretében.

2011. november 08. 20:25

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága kedden közölte: az Új Széchenyi Terv forrásaiból összesen másfél milliárd forintot fognak szétosztani drogprevenciós célokra, a pénzből pedig 30 szervezet részesülhet majd.

Az összeget gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő, ifjúságügyi és kábítószer-prevenciós célú programok támogatására fordítják” - állítja a minisztérium. Az egyes szervezetek 30 és 80 millió forintos támogatásban részesülhetnek, a döntésről a napokban fogják értesíteni őket. A Nefmi által kiírt pályázat a 12 és 29 év közötti fiatalok társadalmi és gazdasági aktivitásának, egészségtudatának és növelését és személyes-társadalmi kapcsolataik javítását tűzte ki céljául.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. november 10. 08:04
Azt hittem, hogy ez a téma nagyobb érdeklődéssel találkozik. Az itt jelenlévők azt hiszik, hogy a drog csak kevesek gondja. Pedig nem, mindannyiunké. Mint a bűnözés vagy az eladósítás, vagy a gyermekek veszélyeztetése. Pedig előbb vagy utóbb mindenkit megérint. Jó lesz, ha sokkal nagyobb figyelmet fordítunk a megelőzésre. Valamennyi esetben. Az OKOKAT kell feltárni és gyökerestől eltávolítani.
nyugalmazott tanár
2011. november 09. 18:09
A volt SZDSZ-es "kultuszminiszter" ebből drogot venne és együtt szívná a gyerekekkel. (ő maga, a Gabika ajánlotta annak idején a szülőknek!) Csupán csak megelőzés gyanánt.
HSL
2011. november 09. 05:55
felszippantják a támogatásokat, sniffffffffff...
de karatna
2011. november 08. 21:00
Na ide kár minden fillér! Megélhetési drog prevencialisták egzisztenciális alapja! Inkább tehetséggondozásra kellene fordítani, ott jobban megtérül. A férgese meg hulljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!