Libération: Antiszemita Gyöngyöspata politikája

2011. november 05. 09:12

Ismét a gyöngyöspatai cigányság helyzetével foglalkozott a francia sajtó. A Libération-ben Gérard Lefort újságíró kijelentette: a falu polgármesterének programja nem más, mint nacionalizmus, idegengyűlölet és antiszemitizmus.

2011. november 05. 09:12

A francia Libération című lapban a napokban Gérard Lefort a gyöngyöspatai szélsőjobb vezetéssel, és a magyarországi cigányság helyzetével foglalkozott. A cikk végig egy, a településen készült fényképet elemzett, melyen egy helyi roma és Eszes Tamás látható. Lefort úgy látja, a falu polgármesterének programja nem más, mint nacionalizmus, idegengyűlölet és antiszemitizmus.

A szintén francia Le Monde-ban Joëlle Stolz az almásfüzitői vörösiszap-zagytározóban rejlő veszélyekről írt terjedelmes cikket. Kiemelte: az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy módosítsa veszélyes hulladékkal kapcsolatos szabályozását az uniós normáknak megfelelően.
 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. november 06. 22:57
Milyen informacioja van a szerzonek arrol, hogy ehhez a zsidoknak kozuk van?
Fakutya ezredes
2011. november 06. 13:10
Ev elejen Gyongyospatan betegsege miatt ongyilkos lett egy magyar ember. Ez elegendo urugy volt arra, hogy a Jobbik nagy erokkel blokad alatt tartsa a falut marcius 2-tol a katasztrofalis eredmenyt hozo polgarmestervalasztasig. Csellel-hazugsaggal polgarmesterre tettek a tohonya vadasz Toszit. Azota harom magyar akasztotta fel magat, de a jobbik a fule botjat nem mozgatja. Akkor most erdekes, hogy hullik a magyar, vagy nem erdekes, Zazrivec, Novak, Turo, Zagyva?
MPkm_-
2011. november 06. 12:56
A cikk írója csak képről látott cigányt valószínű, mert az éltben biztos nem. Gondolom a zsidónegyedben nem szokványos a cigánybűnözés. Engem meg felháborít a fraciák politikája ,különös tekintettel trianonra, és az afrikai bevándorlókkal folytatólagosan elkövetett megalázásokra.Ezért súlyos utálatomat fejezem ki a franciákkal kapcsolatba.Kérem erről haladéktalanul tájékoztatassák a francia csigazabáló közvéleményt.
de karatna
2011. november 05. 15:53
Első kérdés! Ki írta a cikket és kinek a megbízásából? Második! Egy képes válasz tőlem:http://i.imgur.com/O2PMK.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!