LB: Jogellenesen oszlatták fel a Gárda-tüntetést

2011. november 21. 15:26

A Legfelsőbb Bíróság szerint jogszerűtlen volt a Magyar Gárda 2009-es Erzsébet téri tüntetésének feloszlatása.

2011. november 21. 15:26

Hatályában tartotta a Fővárosi Bíróság egy évvel ezelőtti jogerős határozatát a Legfelsőbb Bíróság, ezzel kimondta, hogy a rendőrség jogszerűtlenül oszlatta fel a Magyar Gárda 2009-es Erzsébet téri tüntetését.

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő, a felperes ügyvédje, a határozat kihirdetése után a jogsértések elszenvedőinek rehabilitálását, kártalanítását követelte és felelősségre vonásokra szólított fel.

A Magyar Gárda tagjai, szimpatizánsai 2009 nyarán a be nem jelentett, békés demonstráción a Fővárosi Ítélőtábla két nappal korábbi, az egyesület, illetve a mozgalom feloszlatását jogerősen elrendelő határozata ellen tiltakoztak. A demonstráción több mint kétszáz embert állítottak elő a rendőrök, több tucatnyi szabálysértési eljárás indult, többek között Vona Gábor, a Jobbik elnöke ellen is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!