HB: A bíró aláásta a jog uralmát

2011. november 07. 12:30

A bíróságnak „nem a népet kell nevelnie, hanem az országban fennálló rendhez igazodnia” - jelentette ki az Új Magyar Gárda vezetőjének ügyét tárgyaló bíró. A Helsinki Bizottság szerint ez a jog uralmát, és a jogszabályok betartása iránti hajlandóságot ássa alá.

2011. november 07. 12:30

A bíróságnak „nem a népet kell nevelnie, hanem az országban fennálló rendhez igazodnia” - jelentette ki a Kiss Róbertet, az Új Magyar Gárda vezetőjét próbára bocsátó bíró szombaton, az ítélet szóbeli indoklásban. „Jelenleg a magyar közélet úgy néz ki, hogy a magyar Parlamentben és az utcákon a nemzeti radikalizmusnak olyan formája létezik, amelynek a retorikájában elfogadottá vált a cigánybűnözés kifejezés” - mondta. Kiss Róbert ellen egyesülési joggal való visszaélés miatt indult eljárás, miután a vezető több száz embert szólított fel a gárdát feloszlató bírói ítélettel szembeni engedetlenségre.

A Helsinki Bizottság (HB) hétfőn közölte: szerintük a jog uralmát, és a jogszabályok betartása iránti hajlandóságot ásta alá a bíró indoklása. „Egy tiltott magatartást nyilvánvalóan nem tesz jogszerűvé az, hogy sokan tanúsítják, az meg végképp nem lehet lényeges egy büntetőperben, hogy egy parlamenti párt mit gondol róla” – vélik. A HB szerint a büntetés célja nemcsak az elkövetőnek az újabb bűncselekménytől való visszatartása, hanem a „népnevelés” is, vagyis annak tudatosítása a társadalomban, hogy a büntetőjogi tilalmak betartása feltétlenül szükséges.

A Bizottság úgy látja, érthetetlen az indoklás, és abból akár az is levezethető, hogy mivel Magyarországon széles körben elterjedt az adócsalás, és sokan vezetnek autót ittasan, ezekért a cselekményekért nem volna szabad senkit elítélni.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. november 07. 17:09
A Helsinki bizottság egy zsidó gittegylet. Mi konkrét esetben vettük fel velük a kapcsolatot anno, mert kellett volna egy nagy név, hogy az általunk képviselt ügyből hír legyen. Természetesen sem nem cigány, sem nem zsidó volt a károsult, akit az állam jogsértő módon megkárosított. A HB elhajtott minket. Így hiába kapott szokatlanul magas, hírértékű kártalanítási összeget végül ügyfelünk, nem kapott médiavisszhangot, milyen aljasságra képes a magyar állam. A TASZ-t és az Amnesty International-t is megkerestük szintúgy, és azokról sem tudok mást mondani, mint a HB-ról. Mindhárom jogvédő szerv nyíltan magyarellenes, kizárólag Magyarországot lejáratni igyekvő ügyekben jár el. Undorító férgek.
Honfi-fi
2011. november 07. 16:36
Helsiki? Nem ott lesz a VIT, a VilágIjusági Találkozó? a Holsenki bizottság szervezésében
freehckr
2011. november 07. 14:08
Egyébként a Helsinki Bizottság egy anarchista söpredék gittegylet. Ez még kikívánkozott. :)
smogger
2011. november 07. 13:41
Ez a dolog szót em érdemel. Új Magyar Gárda...... Néhány eszement volt munkásőr és a kölykei fegyver nélkül azt hiszik magukról, hogy ők a magyarság megmentői. Szánalmas idióták.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!