A Nézőpont cége figyeli a médiát a kormányzatnak

2011. november 24. 09:18

A Nézőpont Intézet cége, a Médianéző Kft. évi 360 millió forintért, várhatóan 2014 végéig figyeli a médiát a kormányzatnak – írja a Népszabadság.

2011. november 24. 09:18

A Nézőpont Intézet cége, a Médianéző Kft. nyerte az egységes kormányzati médiafigyelésre és -elemzésre, valamint médiahatás-vizsgálatra kiírt közbeszerzési pályázatot – írja a Népszabadság. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóosztálya a lapnak azt közölte, hogy a Médianéző egyedül tett ajánlatot, havi nettó 30 312 500 forintért vállalta a feladatot. A Népszabadság úgy tudja, hogy a megbízás decemberben, legkésőbb januárban indul és várhatóan 2014 végéig tart. A minisztérium közlése szerint takarékossági okok indokolják, hogy a médiafigyeléssel kapcsolatos tevékenységeket elvonták a tárcáktól és a jövőben központosítottan kezelik. A kormányzati médiamonito­ring rendszer szolgáltatásait a jövőben a kormánybiztosok, a kormányhivatalok és a külképviseletek is igénybe vehetik.

A Médianéző eddig is a kormány legnagyobb sajtószemle-beszállítója volt, rajta kívül jelenleg az Observer és több kisebb cég végez ilyen feladatot a kormánynak. A Médianéző Kft.-t 2010-ben alapította a Nézőpont Intézet Zrt., a cég tulajdonosa Mráz Ágoston Sámuel.  Mráz  a médiamonitor-tenderrel kapcsolatban a Népszabadságnak elmondta, szakmai elismerésnek tartják a sikeres pályázati szereplést. Hozzátette: meggyőződésünk, hogy a Médianéző Kft. nemcsak magas szintű szolgáltatást nyújt majd, hanem a kormányzat is közpénzeket takarít meg ezzel – írja a Népszabadság.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Omega2010
2011. november 24. 11:56
"A Nézőpont Intézet cége, a Médianéző Kft. évi 360 millió forintért, várhatóan 2014 végéig figyeli a médiát a kormányzatnak" Emlékszem mikor Szarrágó azt mondta, hogy figyelik a benzin árának alakulását. Ezért kap 2 milliót havonta. Nem rossz állás:)
hazug politikusok
2011. november 24. 11:49
Valaki meghekkelte a Mandínert vagy a Mandíner kíváncsiskodik a kommentelők iránt? JackHárpi néven kommentelek , s most meg az általa soha nem használt "hazug politikusok" nicknév jelent meg a gépemen bejelentkezve! No ki figyel és kit és kinek az engedélyével? TEK? ÁVO?, ÁVH?, Maszop? Kubatov?
tarackos
2011. november 24. 11:43
Elvtársak, a talpraállás részeként először a haverokat állíccsuk talpra, sodrunk nekik húszezresekből mankót. Lesz itten megújulás elvtársak, a zelmúltnyóc panamái már a múlté...
Omega2010
2011. november 24. 11:43
Ezért szeretem, mikor a Nézőpont csinál egy "semleges" közvélemény kutatást. Óhh, milyen szép is az!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!