Tages Anzeiger: Dörner Csurka bábja

2011. október 13. 10:11

A Tages Anzeiger részletesen bemutatta Dörner György kinevezésének körülményeit. A lap cikke kiemelte Csurka István szerepét az ügyben.

2011. október 13. 10:11
A Tages Anzeiger részletesen beszámolt a Dörner György színházigazgatói kinevezése körüli botrányról - írja a Médianéző. A svájci lap kiemelte Csurka István szerepét: felidézte, hogy Csurka először csak hazafias darabokat írt, majd szélsőjobboldali pártot alapított, és csaknem a kormányba is bekerültek. Hozzátette, hogy az utóbbi éveket annak szentelte, hogy a zsidók és a baloldal ellen uszított lapjában. Megemlítette, hogy egy alkalommal a holokauszttagadó David Irving is a vendége volt.
 
A cikk utal Csurka egyik interjújára, amelyben arról beszélt, hogy intendánsként kiszabadítja a  színházat a külföldi darabok fogságából, és kizárólag magyar műveket fognak előadni. Szerinte a liberális demokrácia megbukott, ezért a színházat is meg kell szabadítani a liberálisoktól. Hozzátette, hogy az elmúlt évtizedek szörnyűségeiről is darabot fognak íratni. A cikk arra is kitért, hogy a színházi szakma hevesen tiltakozott a kinevezés ellen. Idézte, hogy petícióban ellenezték, hogy „Magyarországon közpénzből hozzanak létre egy új náci színházat”.
 
Csáki Judit elmondta, hogyha nem tiltakoznak, akkor a szélsőjobboldaliak további színházakat is el fognak foglalni. A cikk arról is beszámolt, hogy Tarlós István a színházi bizottság döntése ellenére nevezte ki Csurkáékat. Megemlítette, hogy Dörner György a Jobbik rendezvényein is fellépett már. Kiemelte, hogy az atlatszo.hu által nyilvánosságra hozott pályázata szerint „meg akar szabadulni a beteges, liberális hegemóniától”, és  „nemzetegyesítő” darabokat akar játszani. Csáki Judit szerint Dörner csak egy bábu, akit Csurka mozgat.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. október 13. 18:09
Mennyire komoly ez a a Tages izé??Mert az tudom, hogy ki Csáki Judit! Csak uszító , moslékzabáló, alja, ócsárló , pocskondiázó és hisztérikus cikkeket írogat mindenkiről, aki be meri tenni disznó, fasiszta mancsát a színházakba, az ő privilégiumukba.Néhány hete a Nariban bújtogatott: meddig tűrjük, miért hagyjuk stb
várúr
2011. október 13. 17:41
Kis példányszámú ballib-anarchista lap. Jó, hogy a Mandi nem a brandenburgi méhészlapot szemlézi (több olvasója van).
MakkA
2011. október 13. 14:01
ez a tágesz ancájger ez valami magyar szemle? Milyen hazai eseményekről tudósított eddig? Vagy csak afféle ha fikát-kell-kenni-akkor-megtesszük lap? ma
OrangeOrder
2011. október 13. 12:42
Azért tényleg megtisztelő, hogy ennyire foglalkoztatja a világot a magyar színházi és politikai élet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!