Szócska: Keményen és közösen kell dolgozni!

2011. október 02. 17:28

Az egészségügyi államtitkár szerint az „az iszonyúan kiélezett gazdasági helyzetben a követelésekkel csak bajt lehet elérni”, ezért a közös munka folytatását javasolta a rezidensszövetségnek címzett nyílt levelében. Szócska Miklós szerint a kibővített ösztöndíjprogram jelenti a megoldást az elvándorlás problémájára.

2011. október 02. 17:28

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár vasárnap az MR1 Kossuth Rádióban elmondta.baráti hangú nyílt levelet küldött a Magyar Rezidens Szövetség elnökének. Ebben az államtitkár az elvándorlásra toborzás helyett a közös munka folytatását javasolja. Az államtitkár úgy véli: „az iszonyúan kiélezett gazdasági helyzetben a követelésekkel csak bajt lehet elérni”, jelenleg nincs olyan ágazat, ahol látni lehetne, mi lesz öt év múlva. Szócska Miklós szerint a rezidensek helyzetére csak közös és kemény munkával lehet megoldást találni.

A nyílt levél címe 374, mivel mostanáig ennyi rezidens jelentkezett a kibővített ösztöndíjprogramra. Szócska Miklós szerint még a decemberi határidő előtt be fog telni a keret, tehát a programmal megoldást találtak a rezidensek Magyarországon tartására. A politikus szerint az intézményi hatékonyságból néhány év alatt százmilliókat nyernek majd, így a programot az összes rezidensre ki tudják majd terjeszteni.

Papp Magor, MRSZ-elnök a levélre reagálva leszögezte: „A Magyar Rezidens Szövetség minden olyan ajánlatot megfontol, ami képes az orvosok kényszerelvándorlását érdemben csökkenteni, de nem csak számukra, hanem az egész orvostársadalomnak kell méltó bér- és munkakörülményeket teremteni”. Az elnök a sajtóból értesült a levélről, így annak részleteiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Papp szerint „nem a rezidensszövetség akciója az elvándorlás okozója”.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lionheart
2011. október 03. 23:32
hogyafenebe? ma nincsen egyetlen "mocskoshazaarulo, szemetgyilkospenzehes orvosbanda"-jellegu komment? Mar-mar hianyoznak a konyortelen hazafiak, akik megmondjak a tutit...
már foglalt
2011. október 03. 21:42
mer eddig csak tengtek-lengtek
itstrue
2011. október 03. 09:34
Észre kéne venni, hogy nem a falhoz vagyunk szorítva, hanem már benne vagyunk a falban. Nincs mire várni, nincs idő kivárni mi lesz, nem hiszünk már a sok hazugság után senkinek. Hozomra már nem megy semmi. Amikor egy rezidensnek aki 8 évig tanul azért, hogy orvos legyen, életekért felelős döntéseinek minden pillanatában, évente saját zsebből iszonyat drága tanfolyamokon kell részt vennie, különben orvosként elveszítik a szakvizsgájukat, mivel felesküdnek éjjel-nappal, a metrón, az utcán, mindenhol köteles betegeket ellátni, na és nekik annyi fizetést adnak mint egy takarítónőnek aki nem tanult, nincs felelőssége, (stb.) egyenesen vérlázító. El lehetne mondani ugyanezt az összehasonlítást a tanárok és más diplomások esetében és a takarítók párhuzamában, az is messzemenően jogos lenne, de az orvosok munkája tényleg emberfeletti. És nem a takarító fizetése a sok, hanem a többi nagyon kevés. A cuclizmusban furán alakultak ki a szakmák és bérezéseik. Amíg nálunk egy taxizás menő pénzes meló, USA és EU országokban alja munka, leginkább bevándorló arabok végzik. Feje tetején áll nálunk minden.
liberálzöld.
2011. október 03. 08:53
"Szócska: Keményen és közösen kell dolgozni!" Rákosi pajtás és Kádár elvtárs is pont ezt mondta. Szó szerint. Csak ők hozzétették, hogy elftársak! Szócska polgártárs, te inkább azt mondd meg, hogy hol lehet dolgozni. Keményen és közösen. 1 millióan várják a választ. Minimum!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!