Rogán nem akar korlátot

2011. október 26. 20:26

A képviselő jövő évi adótörvényekhez benyújtott módosítója törölne szinte minden olyan jogszabályi korlátot törölne, ami akadályozza az önkormányzatok adóztatási szabadságát.

2011. október 26. 20:26

Rogán Antal jövő évi adótörvényekhez benyújtott módosító javaslatával kivenné az előterjesztésből, hogy a helyi építmény- és telekadó maximális mértéke a forgalmi érték 3 százaléka lehet, ugyanakkor a nemzetgazdasági miniszter jóváhagyásához kötné a 20 százaléknál nagyobb mértékű adóemelést.

Emellett a javaslat a települési adók esetében szinte minden, az önkormányzatok adóztatási szabadságát akadályozó jogszabályi korlátot törölne az előterjesztésből. Így hatályon kívül helyezné a törvényi telekadómentességeket, és megszüntetné azt korlátozást is, amely szerint a települési adó csökkenti az iparűzési adó összegét.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Adófizető
2011. október 26. 22:36
A Rogán egy barom. Persze azok is, akik még mindig ezeket tartják a népszerűségi listán 40 % felett. Várom annak a narancseszű hülyének a jelentkezését, aki kifizeti az én önkormányzati adómat is. Ha ezeket akarta meg akarja még most is a hatalomba, akkor fizessen.
flo
2011. október 26. 22:18
Tóni! Összefutunk valahol? Megvitathatnánk egy-két dolgot. Bár nyilvánvalóan mindez Viktorunk felhatalmazásával történik. Csak ugyebár ő játssza a bölcs, jóságos vezetőt, nem vesz részt az ilyen alantas dolgokban.
flo
2011. október 26. 22:13
az AB hatáskörét is korlátozták adóügyekben, tehát mindenki mehet a sóhivatalba, ha esetleg egy "kreatív" önkormányzat az arcába bsz majd egy jó kis alkotmányellenes önkormányzati adót. Teljes adóztatási szabadságot az önkormányzatoknak! A nép felhatalmazásával.
El Topo
2011. október 26. 22:07
Lassan rosszabbul élünk, mint negyven éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!