Kivonulhat a Kronospan Magyarországról

2011. október 13. 11:56

Ha az önkormányzat nem teszi lehetővé a tervezett milliárdos beruházást, bezárja szombathelyi gyárát és kivonul az országból a Kronospan.

2011. október 13. 11:56

Amennyiben a helyi önkormányzat nem teszi lehetővé a tervezett milliárdos beruházás megvalósulását, hogy a Kronospan Holding GmbH bezárja szombathelyi gyárát és elviszi az országból a termelést - jelentették be szerdán a Falco Forgácslapgyártó Zrt.-nél.

Az ország egyik legnagyobb, mintegy 200 dolgozót foglalkoztató fafeldolgozója és az önkormányzat azt követően került összetűzésbe, hogy utóbbi elutasította a társaság kérését, hogy területét bővíthesse és beruházási programot valósítson meg. A Falco az új üzembe laminálósort, valamint nagy teljesítményű présgépeket szeretne telepíteni.

A közgyűlés arra hivatkozva utasította el a kérést, hogy a beruházással nőne a zajszint. Ezt a Falco cáfolja. A cég azt sem érti továbbá, hogy a sokmilliárdos adóssággal rendelkező város hogyan engedheti meg magának, hogy lemondjon a több száz milliós adóbevételről.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jag3
2011. október 13. 19:30
Nyilván annyi történt, hogy a ez a cég is olvasta az újságot, miszerint kiépül az autópálya Romániába. Ha igaz amit a fentiekben cikkeztek, hogy egy faipari cégről van szó, nem is meglepő, hogy odébb költöznek egy portával: Szlovákiában kirohadt a fa, nálunk meg sose volt. Bezzeg Erdélyben... ps: autópályát épiteni Romániába olyan szivesség, amit senki sem köszön meg nekünk. Legkevésbé mi, saját magunknak. Lásd még az előző baklövését a Fidesznek, amikor hagyta teszkóék betelepülését...
Nomine
2011. október 13. 17:01
ez az internet tényleg kezd kurva jó információforrás lenni: régebben egy ilyen LMP-MSZP dezinformációt megkajálva simán megettem volna a habot amit ezek tolnak... most viszont: vegigolvastam a kommenteket és simán lejött, h ez a cég annyira nem is olyan jó cég mint ahogy be van állítva és ez az egész szarkamány ami itt folyik csak a gazdaságpolitika lejáratására szolgált volna az h az üzem mellett nem lehet lakni meg ki a faszt érdekel mi? pedig az ember és a környezet a lényeg
Hontalan
2011. október 13. 16:42
Menjen ez a nihilbrigád a francba. Legalább nem kerül milliárdokba, mint a többi pénzünkön megsegített multi mutyi!
szekeres
2011. október 13. 16:31
Nem értem miről futtatjátok az eszmét. Ez egy mondvacsinált ürügy! Az interspan már kivonult, pedig az alapanyagot Ukrajnából szerezte be, ennek ellenére veszteséges volt. Nem működik az építőipar, nem működik a bútoripar, a kiállítások sincsenek a toppon. Szerintetek mihez kell még bútorpanel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!