Jobbik: Zsákutcás a kormány cigánypolitikája

2011. október 04. 11:32

Konzerválja az elmúlt 10 év zsákutcás cigánypolitikáját, a problémák okát csak a szegénységben láttatja a kormány társadalmi felzárkózási és romastratégiája Mirkóczki Ádám szerint. A mintegy 100 milliárd forint felett diszponáló Roma Koordinációs Tanács kapcsán a jobbikos képviselő azt mondta, ez merénylet a tisztességes magyar állampolgárokkal szemben.

2011. október 04. 11:32

Túlzottan derűlátónak nevezte azt az „egyes sajtótermékekben megindult propagandát” Mirkóczki Ádám, miszerint modellértékű, vagy történelmi siker lenne a kormány társadalmi felzárkózási és romastratégiája. Véleménye szerint a koncepció konzerválja az elmúlt 10 év zsákutcás cigánypolitikáját, a problémák okát csak a szegénységben láttatja.

A jobbikos képviselő a bűnözés elleni zéró toleranciát, a cigány politikai elit átvilágítását, a bentlakásos iskolák, az önfenntartó börtönök ügyének képviseletét, a szociális támogatások átalakítását sürgette. A mintegy 100 milliárd forint felett diszponáló Roma Koordinációs Tanács kapcsán Mirkóczki Ádám azt mondta, ez 100 milliárdos merénylet a tisztességes magyar állampolgárokkal szemben.

A politikus szavaira reagálva Balog Zoltán hangsúlyozta, a források felhasználását ellenőrizni fogják. Az államtitkár kiemelte: cselekvési terv is készült, amely rögzíti, milyen összegből, mire mennyi megy el. Rámutatott arra, hogy az említett 100 milliárd forint felett a kormány diszponál, a koordinációs tanács véleményező és javaslattevő szereppel bír. Mint mondta - egyúttal a jobbikos képviselő segítségét is kérve -, a siker azon múlik, sikerül-e meggyőzni embereket arról, hogy a romaintegráció közös érdek.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andrasvirag
2011. október 04. 22:06
A Gyurcsány-Orbán rendszer egyik fő szövetségese a cigánybűnözés, mint a társadalom destabilizálásának, megfélemlítésének biztos eszköze. Húsz év alatt odajutottunk, hogy a cigány etnikum, ezen belül kiemelten a rasszizmus és a szervezettség minden jegyét magán viselő cigánybűnöző tömeg pozitív diszkriminációja, a hatóságok és a rendőrség korrupt és gyáva magatartása miatt a magyarok üldözötté, egzisztenciájukban és puszta létükben közvetlen veszélyeztetetté és üldözötté váltak a magyar falvakban és a városok növekvő cigányfertőzött körzeteiben.
4ttil4
2011. október 04. 17:02
Itt a felszólalás: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4ZCt7vVe0kw
kispufi
2011. október 04. 14:01
azért ekkora pénzek beprojektelésével komoly integráló hatást lehet elérni: tessék, mind több roma akad, akinek az állam utat nyitott a hagyományos cigánybűnözésből a fehérgalléros bűnözés felé. ez még akor is eredmény, ha az uzsorácska-boltocska megtartásával egyelőre még sok helyen inkább szürke az a gallér. bocsánat, hogy nem tudom komolyan kezelni az egészet. mentségemre szóljon, hogy nálam komolyabbaknak - a hivatásos komolyaknak - se sikerült eddig még, legfeljebb eljátszották, hogy de igen.
buckafej
2011. október 04. 13:15
Az kétségtelen, hogy rengeteg dolgot elcsesztek a cigányügyben az elmúlt 20 évben. Szinte mindent. De azért van elmozdulás, pl. uzsorások elleni fellépés, pénzek feletti nagyobb kontroll. Ha a kormány kezében a kassza kulcs, és a cigók csak javasolhatnak, az nekem nagyobb garancia, mintha ők osztják a pénzt. Állandó rögeszmém, de az ún. "kisebbségi önkormányzat" nevű pénzkidobást azonnal megszüntetném. Finanszírozzuk a civil mozgalmaikat pályázati alapon, szigorú elszámolással, de az alanyi jogú pénzosztás baromság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!