Heteken belül szakadhat az MSZP

2011. október 05. 14:56

A Demokratikus Koalíció Platform tagjai egyre kisebbnek látják az esélyt, hogy elképzeléseiket keresztülvigyék a szocialista pártban.

2011. október 05. 14:56

Egyre kisebb az esélye, hogy elképzeléseiket keresztül tudják vinni az MSZP-n - állította az Origónak a Demokratikus Koalíció Platform egyik, a volt kormányfőhöz közel álló tagja. A névtelenséget kérő forrás közölte, a júniusi pártszavazáson, amikor a DKP által kezdeményezett kérdésekről szavaztak, ennek még nagyobb esélye volt.

Avarkeszi Dezső volt szocialista parlamenti képviselő, a DKP vezetésének tagja szerint is kicsi az esélye, hogy megvalósuljanak elképzeléseik. Avarkeszi szerint ezt mutatja az is, hogy a párt választmánya elutasította Gyurcsány Ferencnek a frakció lecserélésére vonatkozó javaslatát. Valószínűleg másik szervezetben folytatják, az MSZP-től békésen szeretnének elszakadni - véli Avarkeszi.

Egy névtelenséget kérő, nem DKP-s szocialista képviselő az Origónak azt mondta, a pártszakadás már csak hetek kérdése, Gyurcsány és a pártvezetés között ugyanis nagyon megromlott a viszony. A kérdés, hogy Gyurcsány tíz tagot magával tud-e vinni a frakcióból, hogy önálló frakciót alakítson. Kérdés, hogy a semleges képviselők közül hányat tud majd meggyőzni.

A vízválasztó az MSZP november 12-i kongresszusa lehet, ekkor döntenek Gyurcsány javaslatáról - írja az Origo.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyula
2011. október 05. 20:12
2012 január 04 : A DK által fizetett biztonsági őrök behatolnak az mszp székházba . Átveszik a kulcsokat , és senkit sem engednek be az épületbe . A számitógépeket , laptopokat ismeretlen helyre , és a szemlőhegy utcába viszik . . január 05, reggel 8 óra : mesterházy az atv-n élő adásban bejelenti , hogy ők barátsággal akarnak szétválni , de sejtelmesen egy Salamon Béla idézettel fejezi be : " Ha én egyszer kinyitom a számat , ha én egyszer elkezdek beszélni ... . január 05. déli 12 óra : gyurcsány a 6-os cellából irt facebook bejegyzésében : " A Köztársaság és a Magyar Nép érdekében , Orbán diktatúrája miatt a kulcsok egy ismeretlen trezorba kerültek . . délután 17.00 : a youtubra "kell.ez.nektek?" feltöltői névvel felkerül egy videó , amelyen ...... stb , stb , valami ilyesmire számitok
sky.net
2011. október 05. 19:53
szakadás kizárt ... annyira még csak vagyunk agrárország hogy pontosan tudjuk a szétrohadó marharépa sem szakad szét mint a celluloid mozi hogy összeragassza a mozigépész ...stb az répa lottyad töttyed , punnyad settyed levet ereszt penészedik ... és bűzlik épp mint az mszp maradványa
peninsulavaldes
2011. október 05. 19:43
Már hónapok óta heteken belül szakadnak. Elég lassan csinálják
rajen
2011. október 05. 19:36
Aztán a választásokra majd alakítanak egy szövetséget, a la Fidesz-KDNP... Bolsi trükk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!