Gyurcsány nem zárja ki a pártalapítást

2011. október 04. 20:21

Az egykori miniszterelnök szerint a Demokratikus Koalíció ma még okos megállapodásokat hozna létre, ám a viták ismeretében akár egy új párt megalapítása sem zárható ki.

2011. október 04. 20:21

Gyurcsány Ferenc, az MSZP Demokratikus Platform Koalíciójának vezetője kedden a Tolna megyei Tamásiban leszögezte: „Az MSZP aktív tagsága olyan irányú változást akar, mint amit a Demokratikus Koalíció Platform képvisel”. A volt miniszterelnök szerint egy olyan kör is létezik, mely nem párttag ugyan, de szívesen csatlakozna a platformhoz.

„A DKP fő erényének azt tartom, hogy sokan, akik a mai politikai pártok közül nem szívesen választanak bennünket sem, a platform támogatói lettek”- fejtette ki az exkormányfő. A politikus a platform körüli vitákról a következőket mondta: „én egy nyugatos, polgári, józan, mérsékelt politikát szeretnék a centrumtól jobbra és balra, populizmus és luxuslimuzinozás nélkül; sokan nem ezt szeretnék”.

Gyurcsány - az új párt létrehozását feszegető kérdésre válaszolva - kijelentette: ma még az okos megállapodások létrehozása a cél, ám a vitákból kiindulva semmi sem zárható ki. Az egykori miniszterelnök szerint ez a novemberi MSZP-kongresszusig el fog dőlni.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProfWilliam
2011. október 05. 11:11
Hajrá feri! Alapíts csak egy saját pártot lehetőleg olyat ami majd 4.99%-et ér el a választás éjszakáján amit persze a MSZP-től szipkáz el.
nyugalmazott tanár
2011. október 05. 07:00
Pártot "grundol" a böszme. Magyarul Beszélő Böszmék Pártját. Tessék, lehet belépni! Csak az a mocsok igazságszolgáltatás meg ne akadályozza ebben, mert akkor oda a jogállam...
cutcopy
2011. október 05. 00:52
„én egy nyugatos, polgári, józan, mérsékelt politikát szeretnék a centrumtól jobbra és balra, populizmus és luxuslimuzinozás nélkül" Ez kb úgy hangzik, hogy szeretnék építeni egy templomot amiben az ateisták is megtérhetnek.. /populista Feri miniszterelnökként egy luxuslimuzin hátsó ülésén adócsökkentést ígér a választási kampányban/ A pártalapítási dilemmánál meg leragadtak tavaly óta. Ennek már nincs hírértéke.. Váljék már el ez a buta fej az MSZP satnya testétől és semmisüljenek meg végre a szocik a mártírság oltárján ha ez a vágyuk, de ehelyett pl Horváth Csaba egyik nap nyom egy bal horgot Fletó gazda orra alá, másnap meg magának húz be hármat gazdája kiengesztelésére.. A pártszavazóik tökéletesen meg vannak osztva, ideje lereagálniuk már egy pártszakadással..!
z.marian
2011. október 05. 00:12
Már unalmas ez a szappanopera. Ez a 4503. rész és José Armandó már min. 10x mondta, hogy válni fog, mégis Esmeraldával él és hál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!