Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Egy családot ástak el a csepeli erdőben

2011. október 07. 13:41

A hatóságok hivatalosan is közölték, hogy egy család maradványait találták meg augusztusban a csepeli erdőben. Közölték azt is, hogy bár az eltűnt diósdi férfi holtteste még nem került elő, de a rögzített nyomok az ő esetében is elegendőek a vádemeléshez. A két gyilkosságot azonos elkövetői kör követte el.

2011. október 07. 13:41

Egy nyáregyházi család négy tagjának holttestét találták meg augusztusban a csepeli erdőben – közölte Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója és Deme Tamás, az életvédelmi osztály vezetője pénteken. A családot még 2011 januárjában ölték meg, hogy megszerezzék értékeiket. Ugyanilyen indítékból öltek meg egy 32 éves diósdi férfit az ügyhöz kapcsolódó másik gyilkosság során.

A négytagú család az elkövetőkhöz hasonlóan a csepeli erdőben élt, alkalmi munkákból, lomtalanításokból és kukázásból próbálták megélhetésüket biztosítani, míg a diósdi áldozattól – akinek munkája, jövedelme volt – a fizetésének másnapján próbálták megszerezni az értékeit. A szerb származású B. Dragant mindhárom bűncselekménnyel meggyanúsították, így most már egy eljárásban vizsgálják a rablást és a két emberölési ügyet. Összesen egyébként négy embert gyanúsítanak: B. Dragant, a 42 éves Cs. Jánost, a 28 éves K. Krisztiánt és a 32 éves B. Zsoltot.

Deme Tamás kifejtette: a bűncselekmény-sorozat központi figurája B. Dragan, 38 éves szerb állampolgár, aki korábban N. Alexander macedón állampolgárként azonosította magát. A férfi augusztus 3-án követett el egy rablást két másik társával, akik személye nem merült fel gyanúsítottként az emberölési ügyekben. Akkor egy román állampolgárságú férfit, M.M.-et ásták be a földbe, hogy bankkártyáját megszerezzék, de a fogvatartott férfi el tudott menekülni, amíg fogvatartói a bankautomatához mentek. A diósdi férfi megölésével kapcsolatban – az ő holtteste még nem került elő – azt mondta: olyan nyomokat, anyagmaradványokat rögzítettek és olyan bizonyítékokkal rendelkeznek, amelyek alapján rögzíthető, hogy a gyanúsítottak követték el a bűncselekményt, s az ügy holttest nélkül is alkalmas lehet a vádemelésre.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyula
2011. október 07. 17:47
"" „Nem szeretnénk részletekbe bocsátkozni az elkövetés módjáról, ami ott történt, annyira brutális, hogy a horror enyhe kifejezés a leírására.” Ezt mondta Csizner Zoltán igazgató a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteki sajtótájékoztatóján. "" . Remélem hasonló sors vár az elkövetőkre is .
Kedves Robi
2011. október 07. 14:25
Na ezért nem kell támogatni, pláne nem elfogadott normaként, kvázi életmódként kezelni a hajléktalanságot.
blogen
2011. október 07. 14:11
Azokat is el kellene ásni, akik most a nyolckerben védelmezik az utcai szociopatákat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!