Az LB-hez fordul a Somogyért

2011. október 18. 20:44

A Somogyért Egyesület a Legfelsőbb Bíróságon keres jogorvoslatot amiatt, hogy mandátumigényüket visszautasította a megyei választási bizottság.

2011. október 18. 20:44

A Somogyért Egyesület a Legfelsőbb Bírósághoz fordul, mivel a megyei választási bizottság elutasította az egyesület mandátumigényét. A Gyenesei István nevéhez köthető szervezet képviselőt szeretett volna delegálni megyei közgyűlésbe, mégpedig arra a helyre, amelyről a gyanú szerint Ormai Istvánt hamis papírokkal akarták lemondatni.

A testület határozata értelmében a Somogyért Egyesület új jelöltje nem ülhet be a közgyűlésbe, Ormai István független képviselőként viszont a grémium tagja maradhat. Az ügy kibontakozásához az vezetett, hogy a Somogyért az előző hónapban egy lemondó nyilatkozatot juttatott el a választási bizottsághoz az egyesületből kilépő Ormai István aláírásával. A lemondatott politikus szerint viszont a dokumentum érvénytelen, hiszen tudta nélkül, utólag írták rá a dátumot. Az ügyben okirat-hamisítás miatt folyik nyomozás.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!