A közmédiának kedvez a jövő évi költségvetés

2011. október 03. 10:57

A Miniszterelnökség, a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve a Belügyminisztérium számolhat jövőre forrásbővüléssel, de a közmédiumok büdzséje is gyarapszik. Hat minisztérium megszorításokra számíthat.

2011. október 03. 10:57

A Miniszterelnökség, a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve a Belügyminisztérium számolhat jövőre forrásbővüléssel a kilenc minisztérium közül - írja az Origo a pénteken benyújtott 2012. évi költségvetési törvényjavaslatra hivatkozva. A Miniszterelnökség forrásai az idei kerethez képest 30 százalékkal, a Vidékfejlesztési Minisztérium 10 százalékkal, a Belügyminisztérium 20 százalékkal kap többet. Összegszerűen ez 3,9, 18, illetve 66 milliárd forintos többletet jelent.

A másik hat minisztérium 2012-ben kevesebb pénzből gazdálkodhat. A Külügyminisztérium az EU-elnökség félévének végeztével 20 százalékos (73,5-ről 59 milliárdra) megszorítást várhat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetése 248-ról 197 milliárd forintra zuhan, hiszen jövőre saját bevételből kell finanszíroznia a közútépítéseket és felújításokat. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium 5,5 milliárd forintot veszít a felsőoktatási intézmények csökkenő támogatása miatt.

Jövőre a büdzséből a korábbihoz képest lényegesen több, 58,7 helyett 64,8 milliárd forint jut a közszolgálati médiumoknak. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a pénzt az állami az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI között osztja szét.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 04. 06:44
Kivonulnak? Eddig sem náluk tankoltam. Extra-felárral forgalmaznak. Egyébként nem fognak kivonulni, csak fenyegetőznek. Ezek sem tudnak lemondani a nyerészkedésről.
tarackos
2011. október 03. 12:30
Nehéz ebben más logikát találni mint manipulációt és fenyegetést. A zemberek agyát mossuk át, a csórókat vezényeljük közmunkára. Akinek nem tetszik azt a milliárdos, narancs idol nyugger majd "felvilágosítja".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!