Sztrájkolna a VDSZSZ

2011. szeptember 07. 14:54

Sztrájkot és demonstrációkat helyezett kilátásba a VDSZSZ, amennyiben nem teljesítik követeléseiket. A vasutas szakszervezet szerint elfogadhatatlan az új munka törvénykönyve.

2011. szeptember 07. 14:54

Október 25-től szakszervezeti tüntetéseket rendez és sztrájkolni fog a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, amennyiben nem teljesítik követeléseiket - közölte a szervezet szerdán. A VDSZSZ haladéktalanul felszólított a háromoldalú munkaügyi tárgyalások (munkaadók, LIGA Szakszervezetek, kormány) felgyorsítására.

A VDSZSZ október 7-én a „Tisztes Munka Világnapja” alkalmából szervez figyelmeztető demonstrációt. A tüntetésekkel és a sztrájkkal az új munka törvénykönyve ellen tiltakoznának a vasutasok, hiszen az a szakszervezet szerint teljes kiszolgáltatottságba taszítja a munkavállalókat.

A VDSZSZ 2007-2008-ban kollektív munkaügyi vitákat kezdeményezett és az ezekben megfogalmazott, több sztrájkkal is nyomatékosított követelések teljesülésére a kormánnyal folytatott egyeztetések során elhangzott ígéretek ellenére még nem született megállapodás” - szögezi le a szakszervezet közleménye.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itstrue
2011. szeptember 07. 21:55
Nyugi, akkora sztrájkok és tüntetések lesznek amilyet még nem látott a 21. század. Nyisd ki a szemed Mardel és figyelj! Hosszú lesz és senki sem megy haza.
Mardel
2011. szeptember 07. 16:00
Gyerekek! Előttetek a pálya! Megunjátok és hazamentek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!