Püspöki kar: Vállaljuk hitünket

2011. szeptember 08. 16:29

Kampányt indított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia annak érdekében, hogy az októberi népszámláláskor minél többen vállalják vallási hovatartozásukat.

2011. szeptember 08. 16:29

Szeptember 6-7-én tartotta meg őszi rendes ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. A püspöki kar hangsúlyozta az októberi népszámlálás fontosságát. Ennek érdekében kampányt is indított, hogy minél több katolikus ember vallja majd meg vallási hovatartozását a népszámlálás során.

Erdő Péter bíboros, a püspöki kar elnöke felhívásában hangsúlyozza: a felmérés a társadalom mélyebb megismerésén és feltérképezésén túl a gazdasági, az egészségügyi, az oktatási, a szociális és a kulturális fejlesztések tervezésekor is alapul szolgál. Ezért a társadalom jövője szempontjából is fontos, hogy a hívek megvallják katolikus egyházhoz való tartozásukat.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2011. szeptember 09. 09:31
Kéne az önigazoláshoz, mi? Jó kis katkó, akit külön kell erre emlékeztetni. Nagyon hithű lehet. Én is megvallom faszán majd, hogy wiccás pogány vagyok, elvégre azoknak az ünnepeit ünneplem pl egy kis sör kihelyezésével a tündéreknek Samhainkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!