Gyurcsány: A szakítás nem megoldás

2011. szeptember 29. 13:10

A volt miniszterelnök a Demokratikus Koalíció tagjainak írt belső levélben azt írja, semmit nem oldana meg, ha otthagynák az MSZP-t. „Lehet, hogy másként kell megformálni a baloldal képviseletét, de erről dönteni csak felelős konzultációkat követően, egymásra is vigyázva lehet és szabad. Mi ezt fogjuk javasolni az MSZP vezetésének” - írja Gyurcsány.

2011. szeptember 29. 13:10

A közelmúltban a szocialista pártban történtekről írt Gyurcsány Ferenc abban a körlevélben, amelyet az általa vezetett Demokratikus Koalíció (DK) tagjainak írt. A NOL-hoz is eljutott írásban Gyurcsány emlékeztet, hogy a DK-t azért hozták létre, hogy új pártot formáljanak az MSZP-ből. Mint fogalmazott, akkor sem árultak zsákbamacskát. Következetesen képviselték elképzelésüket egy nyitottabb, polgári karakterű baloldali párt megformálásával kapcsolatban. „Látjuk, hogy ez sokaknak nagyon nincs ínyére” - teszi hozzá.

Gyurcsány felidézi, hogy korábban az alkotmányozás bojkottját javasolták, amelybe belement a pártvezetés. A pártszavazás viszont szerinte már ijedelmet okozott. Legutóbbi javaslatuk, miszerint a képviselők adják vissza mandátumukat pedig ingerültséget és idegességet okozott a vezetésben szerinte. Gyurcsányék mindezt indokolatlannak tartják és kitartanak javaslatuk mellett, amelyről majd a kongresszusnak kell döntenie. Gyurcsány azt írja, megfontolják, hogy alkalmas eszközzel megmutassák a kongresszusnak, hogy a tagság támogatja javaslatukat.

A volt miniszterelnök kifejtette véleményét az esetleges szakításról is. Úgy fogalmaz: „Látjuk, hogy a velünk vitatkozók közül sokan türelmük végéhez értek és indulatos megjegyzéseket tesznek, mintha leginkább azt szeretnék, hogy hagyjuk ott az MSZP-t. Szerintünk ez önmagában semmit nem old meg. Lehet, hogy másként kell megformálni a baloldal képviseletét, de erről dönteni csak felelős konzultációkat követően, egymásra is vigyázva lehet és szabad. Mi ezt fogjuk javasolni az MSZP vezetésének” - olvasható a levélben, melyben jelzik: elnökségük a pártszavazás eredményének alapszabályba foglalását, és a Fidesszel való mindenféle együttműködés felmondását kérik.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. szeptember 29. 18:19
Az világszám, hogy vki, nem egy személyt, hanem egy egész pártot akar megpuccsolni. Ilyen, még nem volt a világtörténelemben.
dodóbá
2011. szeptember 29. 18:17
Örülök, hogy Gyurcsányi a "tehetségét" már csak a pártján élheti ki. Most nekik bizonyít, remélem értékelik.
barom segédmunkás
2011. szeptember 29. 17:31
A klubrádión már hkovács bácsi alsónadrágtulajdonos is fletó ellen beszél............hihihi!
Krupp Skya
2011. szeptember 29. 16:40
Jó Napot Gyurcsány Elvtárs! Most olvasom a hírekbe, hogy csak novemberig zárják ki, még szerencse, hogy csak addig mert úgy járna mint Bokros nyugdíjas januárban, a reform kályha mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!