Gráfnak köze van a GMO-üzlethez?

2011. szeptember 08. 13:37

A volt földművelésügyi miniszter a Magyar Nemzet szerint felügyelőbizottsági tag volt a Romániából GMO-vetőmagot importáló cégben.

2011. szeptember 08. 13:37

Gráf József egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felügyelőbizottsági tagságot töltött be abban a cégben, mely Romániából importált hazánkba GMO-vetőmagot – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a 2011 júniusáig működő, jelenleg felszámolás alatt álló Sziget-Chem Kft. a Monsanto román leányvállalatától vásárolt ötezer zsáknyi vetőmagot. Ezek közül 196-ról derült ki, hogy genetikailag módosított magokat tartalmaz. Romániában engedélyezett egyes GMO-vetőmagok használata, így a módosított kukoricaszemek nagyobb eséllyel keveredhetnek az elvileg GMO-mentes tételekbe.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2011. szeptember 08. 15:51
1.) Gráf József minisztersége alatt következetesen és eredményesen védte hazánk GMO-mentességét. 2.) az MN -az újságírói etika legnagyobb dicsőségére- "csak" azt felejtette el megírni, hogy a romániai szállítmány rendelkezett az előírt tanúsítvánnyal, amely annak GMO mentességét garantálja.
kukagyerek
2011. szeptember 08. 15:41
"felügyelőbizottsági tag volt a Romániából GMO-vetőmagot importáló cégben." Akkor, mi a szaré tettetek a fő cím után kérdőjelet?
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 08. 15:11
Mi ebben a meglepő? Szocialista.
kispufi
2011. szeptember 08. 14:23
ő volt a hiteles figura a vörös oldalon. aki nem ismeri őket, ez alapján képzelje el a többit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!