Felmondókampányba kezdenek a rezidensek

2011. szeptember 25. 10:55

Országjáró körútra indul kedden a Magyar Rezidens Szövetség, hogy az év végéig minél többen helyezzék letétbe felmondólevelüket. Céljuk, hogy így a kormányzat érdemi intézkedéseket tegyen az orvosi bérek és munkakörülmények rendezésére.

2011. szeptember 25. 10:55

A Magyar Rezidens Szövetség országjárásba kezd annak érdekében, hogy ez év végéig minél többen helyezzék letétbe felmondólevelüket. Papp Magor, a szövetség elnöke elmondta: először a miskolci és a mezőkövesdi kórházba mennek, a következő héten pedig Szeged és térsége következik. A következő egy, másfél hónapban megpróbálják végigjárni az összes nagy kórházat, hogy konzultáljanak a kollégákkal az egészségügyben kialakult helyzetről és egyúttal az akciójukhoz való csatlakozásra buzdítsanak. Az Élhető magyar egészségügyért elnevezésű mozgalmuk keretében létrehozott rendezvényeken részt vesznek a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Orvosok Szövetsége helyi képviselői is.

 
Legalább háromezer nyilatkozatra van szükség az akció sikeréhez a szövetség elnöke szerint. Papp elmondta, az eddig csatlakozók elsősorban az országot a következő években amúgy is elhagyni készülők közül kerültek ki, illetve azok közül, akik valamilyen más módon akartak kiszállni a magyar egészségügyből. Az államtitkárság által meghirdetett, rezidenseknek szóló ösztöndíjprogram a rezidensszövetség elnöke szerint „nagyon fontos, mert hatszáz ember megélhetését segíti, de önmagában nem képes megállítani a migrációt”. Számításai szerint az év végére 27 ezer alá csökkenhet a magyar egészségügyben ténylegesen dolgozó orvosok száma.

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
romboló
2011. szeptember 26. 15:57
helyes, csak így tovább csak el is menjenek, mert ez az ország orbán király alatt élhetetlenné válik, két út áll előttünk vagy ov marad és akkor a nép normálisabbjaakinek tőlünk nyugatra eladható tudása van az pakol, vagy forradalom és egy új politikai vezetést az ország élére, de mivel ilyen nem létezik, és még csírájában sem látszik marad a költözés mielőtt újra szögesdrót és aknamező lesz a határon, és észak kórea színtjét érjük el
liberálzöld.
2011. szeptember 26. 08:59
Ami téy: kormányunk benyelk szinte pontosa 3 ezer milliárd MANYUP pénzt. Csak az érzékelhetőség kedvéért: ez még a síkvidéki alagutas autópályából is több, mint 1000 km! Vazzeg! Az ország legtehetségesebb fiataljai - akikből orvos lett - pedig dolgozzanak segédmunkás bérért. Mert állami pénzen tanultak. S ha hálából nem akar éhen dögleni és elmegy, akkor fizesse vissza a taníttatás költségeit. Mondja egy olyan kormányzat, amely szintén 0 forintért tanult (kivéve persze a kisebbségieket, akik még könyet is ingyen kaptak).
Omega2010
2011. szeptember 25. 21:04
Húsz évet esik vissza a gyógyszerkassza Utolsó módosítás: 2011. 9. 21. 05:00| Az elkövetkező időszak egyik kiemelkedő fontosságú – társadalom-, ipar-, egészség- és gyógyszer-politikai – kérdése valószínűleg a Széll Kálmán-tervben megfogalmazott gyógyszerkasszát érintő döntésekkel lesz kapcsolatos. A terv szerint 2012–13-ban 120 milliárd forinttal faragják le a gyógyszertámogatás büdzséjének … vg.hu/vallalatok/egeszsegugy
Soma
2011. szeptember 25. 20:02
A két utolsó hozzászólásnál "benéztem" a nickeket! Sőt a tartalmat is. Bocs!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!