2006 ősze: nincs elévülés

2011. szeptember 21. 08:03

Június végén újabb nyomozás indult a 2006-os rendőri túlkapások ügyében, így az elévülés határidő öt évvel meghosszabbodik az ügyben - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a Katonai Főügyészség szóvivője.

2011. szeptember 21. 08:03

Július végén újabb nyomozás indult a Budapesti Katonai Ügyészségen a 2006-os rendőri túlkapások ügyében, ehhez csatolták a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina feljelentését - írja a Magyar Hírlap Venczl László ezredes, a Katonai Főügyészség szóvivője nyomán, aki azonban további részleteket nem volt hajlandó elárulni.

A BKÜ tavaly szeptemberben hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanúja miatt nyomozást indított azokra az információkra alapozva, amelyek szerint 2006 őszén a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben súlyosan bántalmazták és kínozták a rendőrök által előállítottakat. Bár az ügyben 75 tanút hallgattak ki, az ügyészég idén áprilisban bűncselekmény híján lezárta a nyomozást. Morvaiék pénteken feljelentést tettek a Legfőbb Ügyészségen, azt hangoztatva, hogyha a vádhatóság hétfőig egyetlen rendőri vezetőt sem gyanúsít meg az öt évvel ezelőtti eseményekkel kapcsolatban, akkor elévülés miatt már senkit nem lehet felelősségre vonni. Venczl László ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy mivel a nyáron új eljárás indult, az elévülési határidő öt évvel meghosszabbodik.

A Gulyás Gergely fideszes képviselő által tett feljelentés nyomán eljárást indító Debreceni Katonai Ügyészség a nyáron gyanúsítottként hallgatta ki Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitányt. Pontosan nem tudni, hogy Gergényit mivel gyanúsítják, de feltehetően a rendőrségi azonosítószámok hiánya lehet ennek alapja.

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2011. szeptember 22. 00:16
Azé' nem fogok ám fél éjjel itt szobrozni, mire kinyögsz egy frappáns, ugyan dögunalomig ismert rágalomsort, hogy megint kielégüljön a másokat csak taposni képes lelked, te CsodaRém. Csak szólok, ne strapáld magad. Jó éjszakát, Mindenkinek!
kérdés
2011. szeptember 21. 22:24
Nem értelek titeket. Agitációval töltitek el életetek legértékesebb éveit. Leállni sem tudtok. Ha kell, ha nem, agitáltok, provokáltok. 2006 október 23. Ebben teljesen fölösleges minden agitálás. Történt, ami történt. Az ávós szellem, hozzá méltó módon emlékezett meg az 50 éves évfordulóról. Egyes politikusok pedig kapva kaptak az alkalmon, hátha leszámolhatnak ellenfeleikkel. Fölösleges minden utólagos maszatolás. A kivizsgálás folytatódik, reméljük alapos lesz. Menjetek inkább ki, idén korán áll be állítólag a tél, használjátok ki a szép őszi időt. Kiránduljatok egyet inkább ... mint minden rendes, békeszerető polgár. :)
gary_cooper
2011. szeptember 21. 21:13
Ez egy jó hír! :o)))
picur3ka
2011. szeptember 21. 20:29
"Nem gyújtották fel. Egy vízágyút amúgy sem olyan könnyű felgyújtani." Haha. Ugy hazudnak , mint a cigok: egy 2 es fel meter magas embert lattam...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!